Acuzații grave aduse unui profesor de la Școala 3 ”Note de 2 și 3 pentru elevi ca să cumpere reviste, 10 pentru cei care merg în tabere”

scoala3pitesti, ISJ, gardin

scoala3pitesti, ISJ, gardin
În ultima vreme tot mai mulți părinți și copii ne-au contactat la redacție și ne-au rugat să mediatizăm cazul profesorului Gabriel Matei, de la Școala 3 din Pitești. Oamenii doresc să-și păstreze anonimatul, dar ar vrea ca autoritățile competente să se sesizeze în cazul cadrului didactic care dă note proaste copiilor ca mai apoi să le mărească dacă aceștia cumpără reviste sau merg în excursiile sau taberele organizate de profesor. Străini de situație nu sunt nici reprezentanții Inspectoratului Școlar Argeș, chiar inspectorul general Florin Gardin a dispus o anchetă în acest caz.

Inspectorul Zibileanu se bâlbâie

Așa sună doar unul dintre mesajele primite la redacție, este vorba despre un comentariu la un material despre inspectorul general Florin Gardin: ”Domnule inspector, verificați-l pe profesorul Matei, predă Geografie la Școala 3 din Pitești. Are o practică josnică prin care la lucrările de control dă numai note de 2,3 și 4 și apoi le vinde copiilor reviste pentru a le mări nota. De asemenea, organizează excursii și dacă merg copiii le dă câte 1-2 puncte în plus la notă sau chiar o notă de 10 dacă e tabără. Nu este posibil, e cel mai mare șpăgar din învățământul argeșean. Pe ăsta nu-l mai ia DNA-ul. ”Generalul Gardin la ale cărui urechi au ajuns aceste sesizări, fiind înștiințat de ce se întâmplă la Școala 3 chiar într-o emisiune televizată, a dispus o anchetă la instituția de învățământ, anchetă de care trebuia să se ocupe inspectorul de profil, Cornelia Zibileanu.Contactată, doamna în cauză nu știa sigur la începutul discuției dacă a fost delegată sau nu să facă verificări ”Eu nu știu nimic despre asta... dar nu e adevărat... Nu m-a anunțat nimeni...”, pe parcursul discuției, doamna inspector recunoaște însă ”Mi-a spus ceva domnul general dar nu am făcut încă verificările, probabil m-a lăsat un timp pentru că știa că sunt mai aglomerată în perioada aceasta”

Concluzia doamnei inspector: ”Acuzațiile nu se confirmă”

Tot doamna inspector Zibileanu concluzionează”Voi discuta cu reprezentanții școlii, conducerea și consiliul de administrație și vom afla care este adevărul. Mă îndoiesc că există note de 2 și 3 la Geografie, pentru că aceasta este o materie de cultură generală, iar dacă elevii au asemenea note poate și profesorul este la fel. Oricine poate spune orice, dar până la proba contrară trebuie să luăm în calcul că poate profesorul nu este vinovat.”De la școală aflăm însă că doamna inspector a făcut deja verificările, și a ajuns la concluzia că afirmațiile părinților nu se confirmă: ”Doamna inspector a fost aici, a verificat, iar acuzațiile nu se confirmă. Eu am aflat despre această poveste când a venit doamna să facă verificările. Noi nu am primit nimic sau să vină vreun părinte să ne spună așa ceva, chiar îi aștept și pe elevi și pe părinți să discute cu mine când au o problemă de acest gen”, ne-a spus directorul instituției de învățământ Daian Mihai Ceaușu. Am stat de vorbă și cu profesorul în cauză, care neagă toate acuzațiile: ”Nu sunt revistele mele, nu le editez eu, este doar o colaborare pe care o am și pe care o au toți profesorii, colaborare în urma căreia școala noastră a luat mai multe premii. Nu există note de 2 și 3, cele mai mici note sunt de 5 sau 6,. Nu am condiționat vreodată vreun elev să meargă în tabără și mi se pare ilogic, să dau o notă de 10 în septembrie pentru cei care merg vara în tabere”, a încheiat prof. Gabriel Matei

Pentru orice sesizare legată de profesorul Matei sau chiar de alte cadre didactice, trimiteți, sub protecția anonimatului, un mail pe adresa ziarului nostru: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Comentarii Anterioare
 • Musafir - ubicuitate

  ”(...) Cu Matei de ce mergeti in excursie si cu mine nu?(...)”
  Am gasit ce ii nemultumeste pe ”colegii” dl Matei... le-a luat painea de la gura, are monopol pe excursii...
  Rusine, Hienelor !

 • Musafir - ubicuitate

  Un profesor mai modest decat dl Matei nu o sa gasiti in scoala 3, cand hienele fug cu cadourile prin curtea scolii si rad pe la colturi. V-ati gasit pe cine sa acuzati...

 • Musafir - ubicuitate

  Absolut adevarat despre ce se intampla acolo cu acest asa zis profesor. Spagar pe fata care nu merita apelativul de profesor, altfel nu se explica de ce intr-o clasa de 30 de copii, la ultima lucrare de control s-au luat note intre 2 si 6 iar in catalog au aparut note numai de 8,9 si 10, bineinteles dupa ce s-au cumparat o tona de reviste de la el. Si intrebati si ceilalti profesori care au inceput sa se isterizeze si sa intrebe copiii in clasa: Cu Matei de ce mergeti in excursie si cu mine nu? Simplu, pt ca altfel nu treci clasa !

 • Musafir - copiaza-l si pe acesta !

  Rugam persoana care posteaza aberatii sub diferite pseudonime de pe acelasi IP sa isi vada de viata ei.

 • Musafir - cineva care spune adevarul!

  Dar de domnul Enache Ion ce sa mai zicem? Care, spre deosebire de dl Matei chiar NE OBLIGA sa luam revista pt media 10. Revista al carei redactor este chiar el...deci clar ca tot banii stransi merg direct in buzunarul dansului. Dl Matei niciodata nu a obligat pe cineva sa mearga in tabere sau excursii cu dansul, sau chiar sa cumpere o revista. Am mers in excursii cu dansul fiindca imi e drag nu pentru ca voiam media 10. E adevarat, exista note mai mici, 3,4 la elevii care chiar nu invata. Exista si note de 8-9 ...fara punctele de la Terra. Si dupa mine, exista in judetul Arges profesori care chiar iau spaga, accepta chiar si cadouri pentru marirea mediei. Domnul Matei chiar este corect! Nu mai inventati lucruri neadevarate! Si nu mai credeti orice se barfeste!

 • Musafir - Am fost elevi.

  Se spune ca rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare, iar pe dumneata, cel ce scrii aceste cuvinte defaimatoare la adresa unui dascal, te caracterizeaza. Il cunoastem pe domnul profesor de multi ani si stim ca niciodata nu a pretins si nu a acceptat nimic de la nimeni. Reviste vand toti profesorii in toate scolile si nu sunt numiti "spagari", iar "ceilalti ... care se isterizeaza" nu sunt cumva cei care v-au influentat sa scrieti aceste aberatii? Tu, cel care te ascunzi sub masca anonimatului, pune mana pe carte si nu mai scrie absurditati ca nu te crede nimeni! Citeste revista "TERRA MAGAZIN"! E pentru toate varstele. Parafrazand o celebra epigrama -"In lumea asta prost facuta/ Rahatii barfesc in loc sa puta,/ Iar lucru-i foarte adevarat/ Sa fii barfit de UN RAHAT."- ne luam ramas bun si va invitam sa cugetati inainte de a mai deschide gura. Sa va dea Domnul intelepciune!

 • Musafir - Floras

  E adevarat, si copiii mei au fost obligati ca cumpere revista Terra, ca sa nu fie depunctati la lucrari (si asta se intampla acum ceva ani) mai am si acum cateva numere de pe vremea aceea si am tot aruncat din ele periodic. Doar nu va inchipuiti ca sesizarea era facuta daca lucrurile nu erau chiar asa. Sau ar trebui inregistrat profesorul ca sa credeti?

 • Musafir - Larisa Petre

  Lucrurile astea sunt niste ineptii. Am fost si eu in scoala 3. Nu te obliga nimeni sa cumperi revista. Eu o cumparam ocazional. Dl Matei nu a fost doar profesorul nostru, a fost prietenul nostru. In ceea ce priveste mersul in tabere si excursii, sunt cele mai tari. Cum sa nu mergi?!! Pentru parintii care dau crezare copilului care vine acasa si spune ca a luat doi pentru ca nu a cumparat revista sau nu a mers in excursie am o veste *******...copilul dumneavoastra chiar nu a invatat si atat a meritat. Nu mai aruncati cu noroi intr.un om care merita tot respectul!

 • Musafir - Irina Tanase

  Domnul profesor Matei Gabriel este un om cat si un profesor cinstit,care preda cum trebuie si nu se pierde in detalii,drept pentru care am obtinut nu numai eu ci si fostii mei colegi rezultate bune la examenul de Bacalaureat. Acesti oameni care fac aceste acuzatii la adresa dumnealui,ar trebui sa nu si mai rasfete asa mult odraslele si le induca faptul ca lumea le sta la picioare si mai ales SA NU MAI SFIDEZE SI SA RESPECTE PROFESORII. Acuzati un biet profesor voi care poate claditi averi din nefericirea altora si spalare de bani. Mare Ti e gradina Doamne

 • Musafir - musafir x w

  Nu stiu dece scrieti despre acest DOMN PROFESOR!!!....Asta se intampla in mai toate scolile .....RUSINE sa va fie dascalilor . STAPANUL INVATA SLUGA HOATA. Deci ce pretenti sa mai avem la copii?

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere
Acum! Motocilist la spital!
Director nou la ABAAV!

Director nou la ABAAV!

20-06-2017 04:39

RALLYCROSS ÎN MIOVENI

RALLYCROSS ÎN MIOVENI

09-06-2017 02:48

absolut tv

mz han

sed mioveni

shopping fiesta

macheta sefu

Ultimele stiri

sissi

Abonare Newsletter

macheta caroli 2017 bun

amina new

PRIMA PAGINA

1

PUBLICITATE

CELE MAI CITITE

 1. 24 h
 2. 7 ZILE
 3. 30 ZILE
 4. SITE

COMENTARII

Am fost pe 5 iunie 2017 la hramul mănăstiriiSFĂNTA TREIME.Am rămas impresionat de ceeace acest PARI...
Sunt ca turmele de vaci și bai.Unde e ciobanul. .ACOLO ESTE PCR -ul.Gașca de mafioți. JOS CIUMA ROȘI...
Dacă și tu,olteanca, ai fata de prim ministru,atunci,chiar suntem la podea.Gașca penali lor lui Drăg...
Între timp, Nicolescu și-a cumpărat hîrtie igienică, nu mai are nevoie de limba lui Manu.
Este vorba despre cunoscutul medic ATI , dl dr Voican ! De-abia ieșise la pensie și se retrăsese la...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro