Zeci de mămici cer suspendarea neonatologilor Vintilă şi Popescu

spitaLUL JUdetean arges

spitaLUL JUdetean arges
După moartea unui bebeluş în urmă cu o lună de zile la Spitalul Judeţean, părinţii, care consideră că nu s-a făcut dreptate în acest caz, au decis să protesteze. Pentru început au protestat în urmă cu două săptămâni în faţa spitalului, iar săptămâna aceasta, s-au strâns în Piaţa Vasile Milea. Aceştia au cerut în mod special suspendarea doctorilor neonatologi Mihaela Vintilă şi Cristina Popescu- Ştefan.

Nu este posibil ca doi medici acuzaţi de ucidere din culpă să lucreze în continuare

Moartea unui bebeluş în urmă cu aproximativ o lună în Spitalul Judeţean Argeş a creat revoltă în rândul tinerelor mămici din Piteşti. Părinţii nou- născutului au luat decizia de a înainta o petiţie online care a fost semnată de peste 4000 de mămici şi de a protesta în piaţa Vasile Milea. Asta pentru că, susţin ei, nu s-a făcut dreptate în cazul lor şi nimeni nu a luat nicio măsură. Părinţii bebeluşului mort spun că au organizat acest protest şi pentru a evita pe viitor, alte situaţii tragice. La protest au venit mai multe mămici din Piteşti care au atras a încă o dată atenţia asupra condiţiilor mizere din spitalele argeşene. „De Paşte, Denis ar fi împlinit şase săptămâni. Noi o să facem Paştele fără el... Nu ştiu cum doamnele de acolo, de la Judeţean, pot aştepta liniştite Paştele după ce au băgat în pământ un copil nevinovat. Aşteptăm suspendarea doctorilor neonatologi Mihaela Vintilă şi Cristina Popescu- Ştefan, faţă de care am făcut plângeri, cel puţin pe perioada cercetărilor. Nu este posibil ca doi medici acuzaţi de ucidere din culpă să lucreze în continuare”, spune Mădălina Badea.

 Între operaţii, la Spitalul Judeţean nu se face dezinfecţie

 Protestul a fost organizat la o lună de când micul Denis, bebeluşul soţilor Ştefan şi Mădălina Badea Ciupitu, a murit la două zile după ce s-a născut sănătos, fără ca cineva să fi fost găsit răspunzător de moartea copilului. „Am primit răspunsul de la DSP, unde se arată că au descoperit că nu au curăţat sala de operaţie în data de 3 martie deloc. Practic, între operaţii, ei nu au mai efectuat procedura obligatorie de dezinfecţie. Eu am intrat în sala de operaţie, la cezariană, seara, iar toată ziua, sala aia n-a fost curăţată. Puteam să iau orice. Şi copilul meu a fost expus, dar şi copiii mamelor care au fost în sala de operaţie înaintea mea”, mai afirmă Mădălina Badea, mămica micuţului Denis. Conform certificatului medical constatator al decesului nr. 254 / 07.03.2017, cauzele decesului copilului au fost insuficienţă multiplă de organe, stare toxico-septică, pneumonie lombară dreapta, gangrenă embolică degete picior stâng. Încă de la început, părinţii s-au declarat convinşi că la mijloc este vorba de ignoranţă şi un lung şir de greşeli pe care medicii ar încerca să le acopere, cu modificări în fişele copilului, mai ales că pe documente apar intervenţii de-a dreptul flagrante, printre care şi modificarea scorului Apgar al bebeluşului, de la 9, la 8.

DSP  a amendat spitalul cu fabuloasa sumă de...1000 lei

Părinţii bebeluşului mort dar şi alte zeci de mămici au atras atenţia asupra condiţiilor mizere din spital şi asupra faptului că nimeni nu i-a atitudine, nici după astfel de tragedii, ba din contră, nu fac nimic altceva decât să acopere situaţia. Deasemenea părinţii bebeluşului spun că au făcut plângeri peste tot, inclusiv la DSP care, în urma controlului efectuat în spital, a sancţionat spitalul cu fabuloasa sumă de...1000 de lei. Reprezentanţii DSP susţin că au găsit nereguli, dar care nu vizează direct cauzele decesului bebeluşului sau secţia de neonatologie. „S-au dat amenzi pentru deficienţele care au fost găsite în perioada respectivă, şi anume pentru faptul că nu au fost trecute corect în caiet dezinfecţiile terminale şi curente. Cazul nu este o infecţie asociată asistenţei medicale, întrucât nu îndeplineşte criteriile prevăzute în Decizia 2012/506/UE. Pentru deficienţele constatate în cadrul controlului efectuat în blocul operator central şi secţia neonatologie, s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OMS nr. 1101/2016 (...) în ceea ce priveşte atribuţiile asistentei şefe de secţie”, a fost explicaţia oficialilor DSP Argeş.

„După ce că natalitatea este scăzută, omorâm şi copiii care se nasc?”

Deasemenea mămicile prezente la protest au atras atenţia şi asupra lipsei acute de vaccinuri din judeţ şi gravelor consecinţe care pot apărea. „Poate că 10% din părinţi nu vor să-şi vaccineze copiii din varii motive. E treaba lor, toţi suntem datori să facem ce credem că e mai bine pentru copiii noştri. Dar noi, ceilalţi 90%, de ce nu avem vaccin? Copilul meu are aproape 6 luni. La vârsta asta nu i s-a făcut vaccinul de la 4 luni. Medicul de familie ne-a informat că nu garantează că va veni luna asta, pentru că nici luna trecută nu a venit şi m-a sfătuit să-l procur eu. De unde? Din Germania!. Pentru toate aceste lucruri pe care le-am semnalat astăzi, cred că cineva trebuie să plătească. După ce că natalitatea este scăzută, omorâm şi copiii care se nasc?”, a declarat o altă mămică prezentă la miting. Andreea Matei

 • Musafir - Violeta

  Unica preocupare a ginecologilor din judetean este banul. Pe nimeni nu-l intereseaza de mama sau bebelus. La fiecare cezariana, - este de notorietate ! - , nu se intra in operatie pina nu se plateste 1000 Ron, ( si partea ''speciala'' pentru seful de sectie ca sa accepte operatia ) ! Nu este de mirare ca operatiile se fac cu truse nesterile sau ca in sala de nastere nu se face curat decit cind se anunta control de la DSP.

 • Musafir - Magda

  O experienta terifianta ! Asta am trait in maternitatea de la judetean la Pitesti : gindacii se plimbau noapte pe perna si pe periuta mea de dinti, iar la toaleta cind am intrat, au fugit 2 sobolani !

 • Musafir - M

  Cam exagerati dragelor cu acea contributie catre seful de sectie si vizitele sobolanilor si ale gandacilor .

 • Musafir - ella

  Madam Vintila nu are ce cauta acolo, Colegiul medicilor trebuia sa se sesizeze de mult in legatura cu respectiva. Cred ca nu a depus juramantul lui Hippocrate, sau a ajuns acolo dand din ........ coate, sa ma exprim elegant fata de cititori

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere
Acum! Motocilist la spital!
Director nou la ABAAV!

Director nou la ABAAV!

20-06-2017 04:39

RALLYCROSS ÎN MIOVENI

RALLYCROSS ÎN MIOVENI

09-06-2017 02:48

absolut tv

mz han

sed mioveni

shopping fiesta

macheta sefu

Ultimele stiri

sissi

Abonare Newsletter

macheta caroli 2017 bun

amina new

PRIMA PAGINA

1

PUBLICITATE

CELE MAI CITITE

 1. 24 h
 2. 7 ZILE
 3. 30 ZILE
 4. SITE

COMENTARII

Am fost pe 5 iunie 2017 la hramul mănăstiriiSFĂNTA TREIME.Am rămas impresionat de ceeace acest PARI...
Sunt ca turmele de vaci și bai.Unde e ciobanul. .ACOLO ESTE PCR -ul.Gașca de mafioți. JOS CIUMA ROȘI...
Dacă și tu,olteanca, ai fata de prim ministru,atunci,chiar suntem la podea.Gașca penali lor lui Drăg...
Între timp, Nicolescu și-a cumpărat hîrtie igienică, nu mai are nevoie de limba lui Manu.
Este vorba despre cunoscutul medic ATI , dl dr Voican ! De-abia ieșise la pensie și se retrăsese la...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro