Constantin Nicolescu, la un pas de libertate

ctin nicos

ctin nicos
Constantin Nicolescu este la un pas de a ieși după gratii. După ce a ispășit o treime din pedeapsă, fostul președinte al CJ Argeș a cerut comisiei de eliberare condiționată să analizeze dacă acesta poate părăsi Penitenciarul Mioveni. În schimb, dosarul „Căteasca” ar putea să îi prelungească perioada de arest, în cazul în care magistrații de la Curtea de Apel București decid o nouă condamnare.

Dosarul „Căteasca”, „pionul” eliberării lui Nicolescu

Fostul președinte al CJ Argeș ar putea respira aerul libertății din vară. Potrivit informaţiilor noastre, în data de 12 iunie, Constantin Nicolescu ar putea să fie eliberat condiţionat din penitenciar, după ce va ispăşi o treime din pedeapsa de şapte ani şi patru luni de închisoare la care a fost condamnat în ,,Dosarul Şcolilor”, eliberarea condiţionată venind şi datorită faptului că Nicolescu are peste 60 de ani, deci beneficiază de anumite facilităţi dar și pentru că a avut un comportament exemplar în spatele gratiilor. În schimb, magistrații se vor pronunța pe data de 21 aprilie dacă îi vor da o nouă condamnare în dosarul „Căteasca”. După ce, în primă instanţă, şi anume cea de la Curtea de Apel Bucureşti, Nicolescu a fost condamnat la ani grei de închisoare  a  reuşit, prin intermediul apărătorilor lui, să le demonstreze magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu-şi merită pedepsele aplicate, aşa că, judecătorii de la ÎCCJ au dispus ca dosarul să fie reîntors spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. Din data de 7 septembrie, de când a început judecarea la Curtea de Apel București, judecătorii au audiat martorii, iar, luna trecută au decis să respingă cererea lui Nicolescu de a se face o expertiză la podul din Căteasca, astfel că magistrații ar putea să păstreze decizia de condamnare.

Condamnat la 9 ani și jumătate de închisoare

Constantin Nicolescu a fost anchetat de fraudă pe fonduri europene în dosarul „Căteasca”. DNA a acuzat  că Nicolescu şi alte 11 persoane că ar fi fraudat fonduri europene în valoare de 1,2 milioane euro. Procurorii susţin că Nicolescu ar fi accesat fondurile europene PHARE pentru construcţia unui pod în localitatea Căteasca despre care ar fi arătat că a fost afectat de inundaţiile din 2005 deşi podul era deteriorat anterior. De asemenea, DNA susţine că societatea ZEUS care a construit podul a fost avantajată în cadrul procedurii de licitaţie. Procurorii îl acuză pe Nicolescu că a aprobat ilegal suplimentarea contractului pentru podul de la Căteasca cu suma de 1 milion de euro. În urma acestui dosar, Constantin Nicolescu a fost condamnat la 9 ani și jumătate de închisoare, iar acum riscă să stea și mai mult după gratii.

Alex Vlad

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere

absolut tv

KV 15x20

macheta sefu

conpet licitatie

sissi

Abonare Newsletter

Ultimele stiri

macheta caroli 2017 bun

vivi besteng

amina new

PRIMA PAGINA

1

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

PUBLICITATE

COMENTARII

Un adevarat geniu dl Ghita ca a reusit sa fenteze pe toata lumea. Desi domeniul IT in care era impli...
Bine ca te ai retras ca oricum nu te stie nimeni . Era de preferat sa faci acest gest fara sa mai s...
Buna seara,
-nu exista politicieni romani de la Corneliu Coposu
-ca sa ai probleme de gandir...
DRAGNEA.SI SARICEANU SINT CONSTRUITI SI ALESI SPECIAL SA ADUCA SFIRSITUL
Se pare ca acest domeniul de gamming este in totala expansiune. De ignorat nu este nici sectorul IT ...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro