Achitarea lui Stroe, atacată de procurorii argeșeni

stroe primaria bradu

stroe primaria bradu
Decizia de achitare a primarului de la Bradu a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Pitești. La aproape un an de la începerea procesului, Dănuț Stroe este nevoit să se prezinte din nou în fața magistraților în dosarul în care a fost acuzat de dare de mită. Potrivit unor surse, edilul nu prea are de ce să se teamă din cauză că decizia magistraților va rămâne cel mai probabil aceeași.

Recursul judecat în câteva termene

Judecarea recursului procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș s-ar putea termina în numai câteva termene. Șansele ca magistrații de la Curtea de Apel Pitești să dea un verdict favorabil pentru primarul de la Bradu sunt foarte mari. Mai exact, Dănuț Stroe a reușit să scape de acuzațiile de dare de mită după ce avocatul său, cunoscutul Ion Grigoroiu, l-a sfătuit să nu cadă la o înțelegere cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și să își recunoască fapta. Astfel, magistrații l-au ținut pe Stroe aproximativ 7 luni sub control judiciar, în timp ce procurorii încercau să vină cu dovezi prin care să îl scoată vinovat pe social democrat. Din nefericire pentru organele de cercetare, avocatul Grigoroiu a exploatat la maxim momentul în care Dănuț Stroe i-a dat suma de 6.000 de lei, tatălui consilierului local Andrei Niță. Acesta a susținut în fața instanței faptul că în momentele în care cei doi s-au întâlnit, niciuna dintre părți nu deținea o funcție de funcționar public (consilier local, respectiv primar). Astfel, Stroe a reușit să scape de acuzații, cu știință sau fără, iar, la următoarea ședință a Consiliului Local Bradu își va putea prelua, în sfârșit, funcția de primar.

Procurorii l-au acuzat, avocatul l-a scăpat

Primarul ales de la Bradu a fost acuzat că s-a întâlnit după alegerile locale din vară cu Marian Niță, tatăl consilierului local Andrei Niță și a vrut să îi dea banii cheltuiți de fostul uneperist  în campania electorală. Mai exact, PSD-istul Dan Stroe a fost prins în flagrant pe 29 iunie, când i-a remis unui consilier local, printr-un intermediar, suma de 3000 lei, după ce anterior, pe 24 iunie, îi dăduse acestuia o primă tranşă de 3000 lei. În schimbul mitei, Stroe a cerut ca fiul intermediarului, consilier local, să voteze pentru funcţia de viceprimar al comunei Bradu, pe Cătălin Mocanu, o persoană agreată de noul primar. Numai că intermediarul Marian Niţă, tatăl consilierului UNPR Andrei Niţă, de al cărui vot avea nevoie noul primar, s-a dus glonţ la Parchet şi a făcut denunţ. Conform rechizitoriului, primarul Dan Stroe l-a întrebat direct pe Marian Niţă care e suma pe care a folosit-o în campania electorală de la locale fiul său, iar acesta i-a precizat că băiatul a cheltuit 6.000 de lei. Stroe s-a oferit să acopere el aceste cheltuieli, de 6.000 de lei, în schimbul votului pe care urma să i-l dea fiul, consilierul Andrei Niţă, pentru ca primarul să aibă majoritate în Consiliul Local, cât să-şi impună omul, pe Cătălin Mocanu, în funcţia de viceprimar.

Alex Vlad

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere

absolut tv

KV 15x20

macheta sefu

conpet licitatie

sissi

Abonare Newsletter

Ultimele stiri

macheta caroli 2017 bun

vivi besteng

amina new

PRIMA PAGINA

1

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

PUBLICITATE

COMENTARII

Un adevarat geniu dl Ghita ca a reusit sa fenteze pe toata lumea. Desi domeniul IT in care era impli...
Bine ca te ai retras ca oricum nu te stie nimeni . Era de preferat sa faci acest gest fara sa mai s...
Buna seara,
-nu exista politicieni romani de la Corneliu Coposu
-ca sa ai probleme de gandir...
DRAGNEA.SI SARICEANU SINT CONSTRUITI SI ALESI SPECIAL SA ADUCA SFIRSITUL
Se pare ca acest domeniul de gamming este in totala expansiune. De ignorat nu este nici sectorul IT ...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro