Dezastru la Molivișu! Manu aruncă „pisica” în ograda Gărzii de Mediu!

manu cj arges333

manu cj arges333
Dan Manu aruncă vin ape alte instituții în cazul dezastrului de la Molivișu. ITRSV a făcut un control în zonă, iar inspectorii au descoperit tăieri masive ilegale de arbori și construcții ilegale de clădiri. În schimb, Manu, spune că "noi facem pe detectivii pentru că instituţiile care trebuiau să facă acest lucru, care sunt salarizate din banul public, nu l-au făcut!”.  Potrivit președintelui, în data de 20 februarie, Consiliul Județean Argeș a înaintat către Garda Forestieră de Mediu Ploiești o adresă prin care solicita un răspuns legat de modul în care s-au făcut defrișările în zona GHIȚU – MOLIVIȘU, zona Pârtiei de Schi Molivișu, existând suspiciuni că, în zonă, s-au făcut defrișări ilegale. La două luni de la înaintarea adresei, Garda Forestieră de Mediu Ploiești a răspuns Consiliului Județean Argeș, confirmând suspiciunile:

Au fost constatate tăieri ilegale de arbori în zona pârtiei Molivișu. A fost afectată o suprafață de 9.000 mp prin defrișarea vegetației forestiere fără drept (ilegal), decopertarea stratului de pământ de la suprafață, terasarea surprafeței defrișate și decopertate, realizarea de construcții ilegale în zonă. Pe această suprafață a fost amplasată fundația stației de plecare a instalației de transport prin cablu și doi stâlpi ai instalației. Suprafața afectată nu face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier național a celor 11,4 ha necesară realizării pârtiei de schi, scoatere care a fost aprobată prin H.G. nr. 448/2014.

Au fost constatate tăieri ilegale de arbori, ca urmare a lucrărilor efectuate la drumul forestier Dosul Ghițului/Molivișu, pentru lărgirea acestuia. Acest drum forestier, a cărui suprafață a fost retrocedată comunei Arefu, a rămas ca mijloc fix în inventarul Ocolului Silvic Vidraru - Direcția Silvică Argeș.

Suprafața de 11,4 ha adusă în compensare, în urma scoaterii definitive din fondul forestier a suprafeței necesare construirii pârtiei de schi Molivișu, nu a fost împădurită în două sezoane de vegetație de la data aprobării scoaterii, fiind încălcate atât prevederile Codului Silvic, cât și ale hotărârii de guvern.

Toate aceste nereguli au fost constatate în urma unui control efectuat în perioada 22.03 – 07.04.2017.

CONCLUZIA adresei primite de la Garda Forestieră de Mediu Ploiești: Sunt indicii temeinice cu privire la săvârșirea unor infracțiuni  (tăieri ilegale de arbori, reducerea fondului forestier), urmând a se încheia procese verbale de sesizare din oficiu și constituirea de dosare penale, care vor fi instrumentate de polițiștii în cauză, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Curtea de Argeș.” Comunică CJ Argeș.

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere

absolut tv

KV 15x20

macheta sefu

conpet licitatie

sissi

Abonare Newsletter

Ultimele stiri

macheta caroli 2017 bun

vivi besteng

amina new

PRIMA PAGINA

1

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

PUBLICITATE

COMENTARII

Un adevarat geniu dl Ghita ca a reusit sa fenteze pe toata lumea. Desi domeniul IT in care era impli...
Bine ca te ai retras ca oricum nu te stie nimeni . Era de preferat sa faci acest gest fara sa mai s...
Buna seara,
-nu exista politicieni romani de la Corneliu Coposu
-ca sa ai probleme de gandir...
DRAGNEA.SI SARICEANU SINT CONSTRUITI SI ALESI SPECIAL SA ADUCA SFIRSITUL
Se pare ca acest domeniul de gamming este in totala expansiune. De ignorat nu este nici sectorul IT ...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro