Dezastru la Molivișu! Manu aruncă „pisica” în ograda Gărzii de Mediu!

manu cj arges333

manu cj arges333
Dan Manu aruncă vin ape alte instituții în cazul dezastrului de la Molivișu. ITRSV a făcut un control în zonă, iar inspectorii au descoperit tăieri masive ilegale de arbori și construcții ilegale de clădiri. În schimb, Manu, spune că "noi facem pe detectivii pentru că instituţiile care trebuiau să facă acest lucru, care sunt salarizate din banul public, nu l-au făcut!”.  Potrivit președintelui, în data de 20 februarie, Consiliul Județean Argeș a înaintat către Garda Forestieră de Mediu Ploiești o adresă prin care solicita un răspuns legat de modul în care s-au făcut defrișările în zona GHIȚU – MOLIVIȘU, zona Pârtiei de Schi Molivișu, existând suspiciuni că, în zonă, s-au făcut defrișări ilegale. La două luni de la înaintarea adresei, Garda Forestieră de Mediu Ploiești a răspuns Consiliului Județean Argeș, confirmând suspiciunile:

Au fost constatate tăieri ilegale de arbori în zona pârtiei Molivișu. A fost afectată o suprafață de 9.000 mp prin defrișarea vegetației forestiere fără drept (ilegal), decopertarea stratului de pământ de la suprafață, terasarea surprafeței defrișate și decopertate, realizarea de construcții ilegale în zonă. Pe această suprafață a fost amplasată fundația stației de plecare a instalației de transport prin cablu și doi stâlpi ai instalației. Suprafața afectată nu face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier național a celor 11,4 ha necesară realizării pârtiei de schi, scoatere care a fost aprobată prin H.G. nr. 448/2014.

Au fost constatate tăieri ilegale de arbori, ca urmare a lucrărilor efectuate la drumul forestier Dosul Ghițului/Molivișu, pentru lărgirea acestuia. Acest drum forestier, a cărui suprafață a fost retrocedată comunei Arefu, a rămas ca mijloc fix în inventarul Ocolului Silvic Vidraru - Direcția Silvică Argeș.

Suprafața de 11,4 ha adusă în compensare, în urma scoaterii definitive din fondul forestier a suprafeței necesare construirii pârtiei de schi Molivișu, nu a fost împădurită în două sezoane de vegetație de la data aprobării scoaterii, fiind încălcate atât prevederile Codului Silvic, cât și ale hotărârii de guvern.

Toate aceste nereguli au fost constatate în urma unui control efectuat în perioada 22.03 – 07.04.2017.

CONCLUZIA adresei primite de la Garda Forestieră de Mediu Ploiești: Sunt indicii temeinice cu privire la săvârșirea unor infracțiuni  (tăieri ilegale de arbori, reducerea fondului forestier), urmând a se încheia procese verbale de sesizare din oficiu și constituirea de dosare penale, care vor fi instrumentate de polițiștii în cauză, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Curtea de Argeș.” Comunică CJ Argeș.

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere
Acum! Motocilist la spital!
Director nou la ABAAV!

Director nou la ABAAV!

20-06-2017 04:39

absolut tv

mz han

sed mioveni

shopping fiesta

macheta sefu

Ultimele stiri

sissi

Abonare Newsletter

macheta caroli 2017 bun

amina new

PRIMA PAGINA

1

PUBLICITATE

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

COMENTARII

Destul de târziu sunt prinsi acesti nenorociți care trăiesc pe spinarea altora, sunt încă destui ase...
Eu cred ca nu e cazul acum sa se zgandare linistea partidului ci dupa ce guvernul va fi instalat.Au...
Tudose o nulitate propusa de un puscarias dragnea si acceptat de un prost numit iohannis.pe tudose n...
D-ra dr, nu dvs. ati plecat din Judetean. Vi s-a desfacut contractul de munca ( adica ati fost data ...
Un articol la"comanda" . Felicitari pentru competenta. Acest articol si inca vreo cateva evenimente ...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro