Acordul de prelungire a contractului Publitrans – Girexim lasă urme! Anitte Ionescu a demisionat din Consiliul Local Pitești!

publitrans, girexim, vasai, consiliullocal, pitesti

publitrans, girexim, vasai, consiliullocal, pitesti
Supărare mare în casa PSD! Trei consilieri municipali au lipsit la votul pentru prelungirea contractului de prestări servicii în transportul local din Pitești, dintre Publitrans și Girexim. Acest fapt a provocat respingerea respectivului proiect de hotărâre, însă cei care n-au fost la vot știau că legalitatea unei asemenea hârtii era îndoielnică. Unul dintre acești consilieri locali ai PSD, Anitte Ionescu, și-a depus deja demisia pe biroul secretarului general al Primăriei Pitești, Iosiv Cerbureanu. Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, „doamna Ionescu a invocat motive personale, programul dumneaei fiind unul foarte încărcat, fapt ce nu i-ar mai permite participarea la ședințele CL Pitești”.

Zoană și Zărnescu, următorii „pe lista neagră” a PSD

Nici avocații Gabriela Zoană și Nicolae Zărnescu nu au luat parte la vot. „Nu s-a hotărât nimic în ceea ce îi privește pe doamna Zoană și pe domnul Zărnescu. Așa e, urmează să fie niște discuții”, a confirmat, pentru Obiectiv Argeșean, vicele Ionică. Dacă cei trei consilieri ar fi participat la vot, proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului dintre Publitrans, Girexim și CNCD ar fi trecut fără emoții și nu ar fi căzut la diferență de un vot. Așa însă, a fost nevoie de încă o ședință de CL, de data aceasta extraordinară, și de cooptarea a încă un vot, pentru ca hotărârea să treacă. Iar cel care s-a răzgândit a fost un consilier PP-DD, Mircea Dinu. „A fost o situație neplăcută. Cei trei nu au fost la vot. O să vedem ce va fi”, a mai declarat Cornel Ionică.

Încă nu se știe clar: prelungirea e legală sau nu?

Lipsa celor trei consilieri, dintre care doi sunt avocați, a ridicat suspiciuni. Deși unii spun că prelungirea contractului este legală, alții susțin că n-ar fi și că d-aia Ionescu, Zoană și Zărnescu nu au fost la vot, pentru că ar fi cunoscut și consecințele juridice dacă ar fi votat. Oricum, nici de la Guvern, în speță de la Liviu Dragnea, nu s-a primit vreo părere oficială, deși aceasta a fost cerută încă de anul trecut, a mai spus viceprimarul Ionică. Acum PSD Argeș mai are o problemă: dacă Anitte Ionescu poate fi înlocuită cu următorul consilier PSD de pe lista USL de la locale, o eventuală demisie sau demitere a lui Zoană și a lui Zărnescu ar crea probleme. Și asta pentru că, următorul pe lista de la locale ar fi un liberal, ceea ce ar complica și mai mult balanța votului în Consiliul Local Pitești.

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere

hercule

KV 15x20

macheta sefu

conpet licitatie

sissi

Abonare Newsletter

Ultimele stiri

macheta caroli 2017 bun

vivo aprilie4

amina new

PRIMA PAGINA

8martie

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

PUBLICITATE

COMENTARII

Buna ziua as dori si eu un scaun rulant de 25 ani nu pot sa merg din cauza la o injecţie facuta gre...
in loc sa fie uniti intre ei fac jocurile nemernicilor de pedelisti ,domnu perianu vrea mult l-au vo...
vizavi de acest alexe adaugam ca este un mare spagar si escroc ,care nici intre ghilimele nici stra...
Madam Vintila nu are ce cauta acolo, Colegiul medicilor trebuia sa se sesizeze de mult in legatura c...
Cam exagerati dragelor cu acea contributie catre seful de sectie si vizitele sobolanilor si ale gand...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro