𝐋𝐮𝐝𝐨𝐯𝐢𝐜 𝐎𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐥𝐚 𝐑𝐅𝐈: “𝐂𝐮𝐦 𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥, 𝐜𝐮𝐦 𝐏𝐒𝐃 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞!”

0
Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni dimineață la RFI că scandalul majorării pensiilor se înscrie în tradiția PSD, care face promisiuni greu de îndeplinit pensionarilor, fix înaintea alegerilor.
“Cum vine anul electoral, cum PSD vrea să crească pensiile! Iar vor să le crească cu procentul magic, de 40%.
Și în legea adoptată în 2017 au stabilit ei, din burtă, cu cât vor crește pensiile, cu niște procente care nu aveau nicio legătură cu realitatea.
Tot din cauza PSD, datorită transferului contribuțiilor integral în sarcina angajatorului, pensiile după 2019 au crescut în raport cu pensionarii de dinainte, pentru că a fost afectat un coeficient de corecție, în mod artificial.
Termenul de recalculare a fost 1 septembrie 2021, PSD a venit la putere în noiembrie 2021, a prorogat termenul de intrare în vigoare la 1 septembrie 2023 și acum l-a prorogat din nou, fără să scoată un sunet, pentru a face recalcularea pensiilor în an electoral.
De doi ani, de când sunt la putere, ei au crescut punctul de pensie cu valori mai mici decât rata inflației. Puterea de cumpărare a pensionarilor s-a degradat, în mod evident și în an electoral vor iar să ia ochii pensionarilor.
Ministerul Finanțelor a precizat foarte clar că e nevoie de un efort bugetar suplimentar pentru asigurarea sustenabilității măririi pensiilor”- a declarat Orban la RFI.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata