10 ani fără permis dacă faci acest lucru în trafic! Codul rutier, schimbat din temelii de la 1 ianuarie!

0

10 ani fără permis dacă faci acest lucru în trafic! Codul rutier, schimbat din temelii de la 1 ianuarie!

Senatul României a votat recent o lege care îi vizează direct pe șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Ca o extensie a „Legii Anastasia”, adoptată în această vară, această nouă măsură impune sancțiuni drastice pentru acești șoferi. Concret, aceștia nu vor mai avea dreptul să își redobândească permisul de conducere pentru o perioadă de 10 ani.

CITEȘTE ȘI: SE IEFTINEȘTE ASIGURAREA AUTO OBLIGATORIE ÎN 2024? AFLĂ PENTRU CINE!

Această lege a primit sprijin unanim în Senat, cu 101 voturi în favoare și niciun vot împotrivă. Direcționată împotriva conducerii sub influența substanțelor psihoactive: „Legea Anastasia” este concepută pentru a combate problema gravă a conducătorilor auto care se află sub influența substanțelor psihoactive, indiferent dacă acestea sunt alcool sau droguri.

Legea nu numai că interzice redobândirea permisului pentru șoferii condamnați, ci prevede și pedeapsa cu închisoarea pentru cei care, fiind sub influența substanțelor interzise, provoacă accidente mortale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata