12.000 de angajaţi concediați! Încă un gigant dă afară masiv!

0

Alphabet, compania care deţine Google şi YouTube, a anunţat recent că renunţă la 12.000 de angajaţi, adică şase la sută din posturi, la doar câteva zile după ce şi Microsoft a decis să concedieze 10.000 de angajaţi.

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, le-a comunicat angajaţilor într-o circulară că firma îşi revizuieşte în prezent produsele, angajaţii şi priorităţile, ceea ce necesită concedieri în mai multe sectoarele de activitate. Acesta a amintit de extinderea rapidă a companiei, în trecut, dar a adăugat că în prezent se confruntă cu „o realitate economică diferită”. „Faptul că aceste provocări au un impact asupra vieţii angajaţilor de la Google este apăsător pentru mine şi îmi asum pe deplin responsabilitatea pentru deciziile care ne-au adus în acest punct.”

Concedieri vor fi făcute atât printre specialiștii în IT, cât şi la nivel de management. Disponibilizările vor afecta diviziile din întreaga lume, iar în SUA au efect imediat. Potrivit circularei, Alphabet a notificat deja prin e-mail angajaţii americani care vor pleca acasă. În alte ţări, procesul va fi mai lung, datorită legilor şi practicilor locale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata