Zeci de posturi de Poliție din Argeș-renovate la standarde moderne!

0

Zeci de posturi de Poliție din Argeș-renovate la standarde moderne!

Pentru a asigura îndeplinirea cerinţelor esenţiale de calitate şi funcţionalitate, potrivit destinaţiei imobilelor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost stabilit, pentru anul 2023, un plan de renovare al cladirilor din mediu rural.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENTUL MORTAL DE PE DEALU NEGRU PROVOCAT DE DIRECTORUL AEROPORTULUI DIN SIBIU! IMAGINI TERIFIANTE!

În acest sens, au fost alocate fonduri de la bugetul de stat, în valoare totală de 1.171.631,93 de lei, cu această sumă reușindu-se renovarea a 20 de posturi, prin achiziția de lucrări de reparații prin societăți comerciale de specialitate și de verificare/curățare a coșurilor de fum și sobe pentru toate locațiile care se încălzesc cu material solid (lemn), respectiv un număr de 75 posturi.

Și în anul 2022 au fost renovate 14 posturi de poliție rurală. În anul 2023, au fost renovate, în total, 20 de clădiri în zona rurală dintre care, în 10 dintre acestea își au sediul posturi de poliție rurală, iar în 10 secții de poliție rurală și posturi de poliție rurală.

Lucrările de reparații principale au vizat refacerea grupurilor sanitare și sobelor, astfel încât acestea să fie funcționale și să asigure condiții optime de lucru și siguranță în exploatare, dar au fost efectuate și reparații la nivelul pereților interiori, tavanelor și pardoselilor, tâmplăriei, instalațiilor electrice, acoperișurilor, pereților exteriori și gardurilor împrejmuitoare, după cum urmează:

 1. Secția de Poliție Rurală Rucăr și Postul de Poliție Rucăr au fost renovate în totalitate, fiind alocați 125.749,94 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, înlocuire burlane și jgheaburi, refacere grup sanitar, refacere sobe, etc.
 2. Postul de Poliție Oarja a fost renovat în totalitate, fiind alocați 122.381,09 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, refacere acoperiș, refacere gard, refacere grup sanitar, refacere sobe, etc.
 3. Postul de Poliție Vlădești a fost renovat în totalitate, fiind alocați 115.776,90 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, refacere grup sanitar, refacere sobe, înlocuire burlane și jgheaburi, refacere gard, etc.
 4. Secția de Poliție Rurală Stâlpeni și Postul de Poliție Stâlpeni au fost renovate în totalitate, fiind alocați 108.637,16 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare,  refacere grup sanitar, refacere sobe, înlocuire burlane și jgheaburi, refacere gard, etc.
 5. Secția de Poliție Rurală Schitu Golești și Postul de Poliție Schitu Golești au fost renovate în totalitate, fiind alocați 80.320,67 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, refacere grup sanitar, refacere sobe, refacere gard, etc.
 6. Postul de Poliție Dâmbovicioara a fost renovat în totalitate, fiind alocați 80.142,54 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, refacere gard, refacere grup sanitar, refacere sobe, etc.
 7. Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului și Postul de Poliție Poiana Lacului au fost renovate în totalitate, fiind alocați 76.012,04 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, refacere poarta acces pietoni, înlocuire jgheaburi și burlane, etc.
 8. Secția de Poliție Rurală Hârtiești și Postul de Poliție Hârtiești au fost renovate în totalitate, fiind alocați 75.044,97 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, renovare grup sanitar, refacere sobe, refacere porți acces auto, etc.
 9. Postul de Poliție Vedea a fost renovat în totalitate, fiind alocați 74.618,60 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, refacere grup sanitar, refacere sobe, înlocuire burlane și jgheaburi, etc.
 10. Secția de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț și Postul de Poliție Valea Mare Pravăț au fost renovate în totalitate, fiind alocați 52.893,12 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, renovare grup sanitar, refacere sobe, refacere gard, înlocuire burlane și jgheaburi etc.
 11. Postul de Poliție Sălătrucu a fost renovat în totalitate, fiind alocați 52.712,06 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare,  refacere grup sanitar, înlocuire burlane și jgheaburi, refacere gard, etc.
 12. Secția de Poliție Rurală Buzoiești și Postul de Poliție Buzoiești au fost renovate în totalitate, fiind alocați 51.592,90 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, refacere grup sanitar, refacere sobe, înlocuire burlane și jgheaburi etc.
 13. Secția de Poliție Rurală Lunca Corbului și Postul de Poliție Lunca Corbului – au fost alocați 26.657,36 lei și realizate lucrări de reparații gard.
 14. Secția de Poliție Rurală Drăganu și Postul de Poliție Drăganu au fost renovate în totalitate, fiind alocați 23.521,67 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, renovare grup sanitar, reparații acoperiș, etc.
 15. Postul de Poliție Mușătești – au fost alocați 19.862,85 lei și au fost realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, înlocuire tâmplărie PVC, refacere gard, etc.
 16. Postul de Poliție Poienarii de Muscel a fost renovat în totalitate, fiind alocați 18.953,09 lei și realizate lucrări de reparații interioare, exterioare, reparații grup sanitar, înlocuire tâmplărie PVC, reparații acoperiș, etc.
 17. Postul de Poliție Recea – au fost alocați 16.378,92 lei și realizate lucrări de reparații gard.
 18. Postul de Poliție Cotmeana – au fost alocați 8.398,56 lei și realizate lucrări de reparații exterior.
 19. Postul de Poliție Cuca – au fost alocați 8.096,50 lei și realizate lucrări de înlocuire jgheaburi și burlane.
 20. Secția de Poliție Rurală Domnești și Postul de Poliție Domnești – au fost alocați 6.194,13 lei și au fost realizate lucrări de reparații tavan interior.

Detalii despre obiectivele pentru care au fost alocate printre cele mai mari sume și au fost realizate lucrări semnificative:

Postul de  Poliție Oarja:

 Clădirea în care își desfășoară activitatea polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oarja, în suprafață de 111 mp, a fost construită în anul 1938, pe un singur nivel. În anul 1981 a fost trecută în administrarea Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, când asupra acesteia a fost efectuată și o reparație capitală. În prezent, are destinația de post de poliție și locuință de intervenție și are fundațiile din beton, pereții din cărămidă, iar structura acoperișului din lemn și acoperită cu tablă.

Postul de poliție este compus din 2 birouri și un grup sanitar, având suprafața totală utilă de 34 mp. Clădirea prezenta deteriorări interioare și exterioare semnificative la nivelul pereților, pardoselilor, acoperișului, instalației de alimentare cu apă și a grupului sanitar, instalației electrice, tâmplăriei și la nivelul sobelor și coșurilor de fum.

Astfel, pentru renovarea totală a postului și pentru asigurarea unor condiții de lucru optime au fost alocate fonduri în valoare totală de 122.381,09 lei, fiind executate lucrări de reparații la cladire și la gardul împrejmuitor, după cum urmează:

 • Reparații exterioare ce au constat în armarea pereților cu plasă, refacerea tencuielilor și aplicarea de zugrăveli exterioare pe toată suprafața. Totodată au foar refăcute și treptele exterioare de acces.
 • Refacerea acoperișului prin înlocuirea elementelor de șarpantă, astereală și scafă deteriorate, înlocuirea în totalitate a învelitorii cu tablă tip țiglă metalică și refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale (jgheaburi, burlane, opritori de zăpadă).
 • Refacerea instalației electrice prin înlocuirea conductorilor, surselor de iluminat și prizelor existente, cu surse de iluminat tip LED și conductori din cupru dimensionați pentru consumul actual.
 • Renovarea grupului sanitar și refacerea instalației de alimentare cu apă și canalizare a constat în înlocuirea conductelor și obiectelor sanitare deteriorate și nefuncționale, montarea unui boiler electric și placarea pardoselilor și pereților cu gresie și faianță.

Pentru renovarea spațiilor de lucru au fost necesare reparații la nivelul podelelor, pereților, tavanelor, tâmplăriei și sobelor. Astfel, pentru reparația podelelor fost demontată pardoseala existentă și deteriorată, a fost turnată șapă pentru egalizare, montat polistiren pentru izolație și parchet laminat, iar la nivelul pereților și tavanelor a fost îndepărtată vopseaua existentă, efectuate reparații și aplicată vopsea lavabila de culoare albă. Tâmplăria deteriorată din lemn care nu mai asigura etanșeitate a fost înlocuită cu tâmplărie PVC. Totodată au fost refăcute sobele și reparate coșurile de fum.

 • Reparația gardului împrejmuitor în partea de acces în curte, a constat în reparații la nivelul tencuielilor, montarea de plase bordurate și înlocuirea porților de acces, pietonală și auto.

Secția de Poliție Rurală Hârtiești:

 Clădirea în care își desfășoară activitatea polițiștii Secției de Poliție Rurale Hârtiești și Postului de Poliție Hârtiești, în suprafață de 92 mp, a fost construită în anul 1980, pe două  niveluri, parter și etaj, având fundațiile din beton, pereții din cărămidă, iar structura acoperișului din lemn și acoperită cu tablă.

În prezent, la parterul imobilului își desfășoară activitatea polițiștii Secției de Poliție Rurale Hârtiești și Postului de Poliție Hârtiești, iar la etaj se află spații cu destinația de locuință de intervenție. Parterul clădirii este compus din antreu, 2 holuri, 3 birouri, grup sanitar și un spațiu de depozitare.

Înainte de renovare, cladirea prezenta deteriorări interioare și exterioare semnificative la nivelul pereților, pardoselilor, instalației electrice, tâmplăriei și la nivelul sobelor și coșurilor de fum.

Astfel, pentru renovarea totală a postului și pentru asigurarea unor condiții de lucru optime au fost alocate fonduri în valoare totală de 75.044,97 lei, fiind executate lucrări de reparații la cladire și la gardul împrejmuitor, după cum urmează:

 • Reparații pereți exteriori ce au constat în armarea pereților cu plasă, refacerea tencuielilor și aplicarea de zugrăveli exterioare pe toată suprafața. Au fost efectuate reparații la structura din lemn a balconului ce deservește locuința de serviciu și au fost vopsite ferestrele. Totodată au fost refăcute și treptele exterioare de acces.
 • Refacerea instalației electrice prin înlocuirea conductorilor, surselor de iluminat și prizelor existente, cu surse de iluminat tip LED și conductori din cupru dimensionați pentru consumul actual.
 • Renovarea grupului sanitar și instalației de alimentare cu apă și canalizare a constat în înlocuirea conductelor și obiectelor sanitare deteriorate și nefuncționale, placarea pardoselilor și pereților cu gresie și faianță.

Pentru renovarea spațiilor de lucru și holurilor au fost necesare reparații la nivelul podelelor, pereților, tavanelor, tâmplăriei și sobelor. Astfel, pentru reparația podelelor fost demontată pardoseala existentă și deteriorată, a fost turnată șapă pentru egalizare, montat polistiren pentru izolație și parchet laminat sau placat cu gresie în cazul holurilor. La nivelul pereților și tavanelor a fost îndepărtată vopseaua existentă, efectuate reparații și aplicată vopsea lavabila de culoare albă. Tâmplăria deteriorată din lemn care nu mai asigura etanșeitate a fost înlocuită cu tâmplărie PVC. Totodată au fost refăcute sobele și reparate coșurile de fum.

Secția de Poliție Rurală Stâlpeni:

Clădirea în care își desfășoară activitatea polițiștii Secției de Poliție Rurale Stâlpeni și Postului de Poliție Stâlpeni, în suprafață de 123 mp, a fost construită în anul 1971, pe un singur nivel și transmisă în administrarea Inspectoratului Județean de Poliție Argeș în anul 1972. În prezent, clădirea are destinația de post de poliție și secție de poliție rurală și are fundațiile din beton, pereții din cărămidă, iar structura acoperișului din lemn și acoperită cu tablă.

Clădirea este compusă din 6 birouri 2 holuri și un grup sanitara. Clădirea prezenta deteriorări interioare și exterioare semnificative la nivelul pereților, instalației de alimentare cu apă și a grupului sanitar, tâmplăriei și la nivelul sobelor și coșurilor de fum.

Astfel, pentru renovarea totală a postului și pentru asigurarea unor condiții de lucru optime au fost alocate fonduri în valoare totală de 108.637,16 lei, fiind executate lucrări de reparații la cladire și la gardul împrejmuitor, după cum urmează:

 • Reparații exterioare ce au constat în armarea pereților cu plasă, refacerea tencuielilor și aplicarea de zugrăveli exterioare pe toată suprafața. Totodată au fost refăcute și treptele exterioare de acces atât la intrarea in secție cât și in postul de poliție.
 • Renovarea grupului sanitar și refacerea instalației de alimentare cu apă și canalizare a constat în înlocuirea conductelor și obiectelor sanitare deteriorate și nefuncționale, montarea unui boiler electric și placarea pardoselilor și pereților cu gresie și faianță, realizarea unui tavan din gips carton și înlocuirea instalației electrice.

Pentru renovarea spațiilor de lucru și holurilor au fost necesare reparații la nivelul podelelor, pereților, tavanelor, tâmplăriei și sobelor. Astfel, pentru reparația podelelor, a fost montat parchet laminat în spațiile de lucru și gresie în holuri, iar la nivelul pereților și tavanelor a fost îndepărtată vopseaua existentă, efectuate reparații și aplicată vopsea lavabila de culoare albă. Tâmplăria deteriorată din lemn care nu mai asigura etanșeitate a fost înlocuită cu tâmplărie PVC. Totodată au fost refăcute sobele și reparate coșurile de fum.

 • Reparația gardului împrejmuitor, în partea de acces în curte, a constat în montarea de plase bordurate și înlocuirea porților de acces, pietonală și auto.

Strategia Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru viitor, este continuarea activităţilor de renovare a tuturor imobilelor aflate în administrarea sa.

Pentru acest an, reprezentanţii Serviciului Logistic au demarat acţiunile de stabilire și analizare a priorităţilor, urmând a fi parcurse procedurile legale de achiziții.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata