148 ani de la înființarea PNL – sărbătoriți la Vila Florica! Premierul Nicolae Ciucă – prezent la eveniment!

0

Alina Gorghiu, președinte al Senatului, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL la nivel național, alături de primari, consilieri județeni și locali, dar și sute de liberali au săbătorit în această dimineață la Vila Florica 148 de ani de la înființarea celei mai vechi formațiuni politice din România. Într-un loc plin de istorie, unde familia Brătienilor a pus baza Partidului Național Liberal, au fost evocate momentele importante din istoria modernă a țării și cele în care liberalii au participat activ la înfăptuirea României Moderne.

Încă de la primele ore ale dimineții, totul a fost pus la punct astfel încât evenimentul să fie unul de succes. Ulterior, în jurul orelor 9:00, premierul Nicolae Ciucă, alături de Lucian Bode – secretar general al PNL și ministrul Internelor, europarlamentarul Rareș Bogdan, dar și alți membri din conducerea de la nivel național a liberalilor au sosit la Vila Florica. Seria de discursuri a fost deschisă de Alina Gorghiu, președinte PNL Argeș, iar ulterior au luat cuvântul Lucian Bode și premierul Nicolae Ciucă.

Alina Gorghiu: „Vorbim de patrimoniul istoric de referință nu doar al liberalilor, ci și al poporului român”

Cu ocazia împlinirii a 148 ani de la înființarea Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu a  trecut în revistă reușitele guvernărilor liberale din ultimii ani prin care s-a reușit punerea în valoare a Vilei Florica prin înființarea în anul 2020 a Muzeului „Brătianu”, dar și schimbarea numelui gării din Ștefănești în Gara „I. C. Brătianu. De asemenea, alina Gorghiu a anunțat că se fac demersuri pentru redarea strălucrii bisericii Brătienilor.

„Ne bucurăm mult că păstrăm an de an tradiția de a ne aduna aici, în locul de suflet al Brătienilor. Se împlinesc 148 de ani de istorie a liberalismului românesc. Brătienii și Goleștii, cele două familii liberale din Argeș, care au clădit munți de istorie, au dat României șapte premieri. Am reușit să schimbăm numele gării din Golești în Gara Ion C. Brătianu. Și sper ca împreună cu dumneavoastră să reușim să redăm strălucire și bisericii din Golești și să o repunem la locul meritat pentru că vorbim de patrimoniul istoric de referință nu doar al liberalilor, ci și al poporului român”, a spus Alina Gorghiu.

Nicolae Ciucă: „Obiectivul major pe care trebuie să-l urmărim în următorii ani este să facem din România un membru egal al familiei europene”

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă, a susținut că acțiunile liberalilor din cei 148 ani de la înființarea PNL trebuie continuate pentru a cinsti memoria celor care au condus formațiunea politică de-a lungul timpului.

„PNL sărbătorește 148 de ani de existență și am avut posibilitatea împreună cu echipa de conducere a partidului național liberal să ne reculegem la mormântul familiei Brătianu. Stimați colegi, astăzi marcăm, nu doar istoria PNL ca partid, ci o parte din istoria țării noastre. Din acest motiv, am considerat că este important ca astăzi să fim aici chiar dacă avem foarte multe probleme și pe care, cu certitudine, le vom rezolva. PNL  a fost parte activă la evenimentele care au marcat trecutul țării noastre. Suntem partidul care a demonstrat, în condiții dificile, că putem atrage sume record din fonduri europene și din investiții private, că avem voința de a mișca reforme care vor schimba statul și care îl vor face mai eficient, cum sunt Legile Educației votate zilele acestea, că reușim să asigurăm o creștere economică importantă, că modernizăm drumuri și spitale, că ne îngrijim de cei aflați în dificultate.

Pe acest drum trebuie să mergem în continuare. Obiectivul major pe care trebuie să-l urmărim în următorii ani este să facem din România un membru egal al familiei europene. De aceea, dezvoltarea economică și recuperarea diferențelor care ne mai despart de statele dezvoltate ale Europei vor trebui să fie o prioritate a acțiunilor noastre la guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata