16 miliarde de lei, uscate de secetă, într-un proiect al primarului Andrei

Locuitorii cartierului Grui din Câmpulung au ce şi-au dorit pe vremea când se băteau pe un loc pe o bancă cot la cot cu restul câmpulungenilor în Grădina Publică sau în Parcul Kretzulescu. Parc lângă parc, bancă lângă bancă mult căutate la orele de seară şi mai ales de vineri până duminică. Privind la investiţia de peste 16 miliarde ne apucă plânsul când vedem vegetaţia uscată, aleile întortocheate şi greu practicabile datorită pietrişului ce sare peste tot, apa în exces formând adevărate bălţi în jurul cişmelelor şi ar mai fi, dar să le luăm pe rând. E adevărat, nu banii de la bugetul local au fost puşi la bătaie, e adevărat primarul Călin Andrei a fost văzut aproape zilnic în campania electorală urmărind lucrarea de anvergură.
22.800 mp cu verdeaţă uscată
„Înfiinţare parc şi îmbunătăţirea calităţii spaţiilor verzi în cartierul Grui”, un proiect menit să aducă prospeţime şi oxigen, relaxare şi divertisment câmpulungenilor din respectivul cartier. Nici nu mai ştim pe cine să dăm vina pentru ceea ce se arată la orizont în realitate şi nu pe hârtie sau în cuvinte pompoase. Pe proiectantul SC Sanero Composites SRL din Piteşti, pe executanţi,  asociaţia dintre firmele SC DFS Center Grup SRL şi SC Garden Center Group SRL sau pe primarul care s-a deplasat de atâtea ori din momentul când se puneau bazele acestui mega proiect care a mâncat atâta teren din domeniul public fără a produce nimic. Nu mai este mult şi va expira termenul de execuţie şi în puţinele zile care au  rămas ne tot aşteptăm să mai apară ceva care să justifice multele mili­arde. Plantele ofilite nu vor să prindă în ruptul capului rădăcini, iar restul plantaţiilor arată ca după bombardament. Pe 25 august, firmele specializate pe grădinărit ar trebui să-şi facă valiza şi să plece lăsând în urmă ceea ce nu a mai văzut omenirea, un parc poleit în aur eventual care să-şi justifice preţul măcar în karate.
Beţe înfipte în pământ în loc de tufe
1.642.000 RON este suma care a fost cheltuită de la Guvern pentru opera de artă care însumează trei parcuri, în total o suprafaţă de 22.800 mp fac obiectul acestui proiect, suprafaţă pe care ar trebui să fie îmbunătăţită calitatea spaţiilor verzi. De ce în realitate nu s-a întâmplat aşa este o întrebare la care momentan nu am găsit un răspuns clar. Supăraţi sunt şi locatarii blocurilor cărora li s-a înlocuit frumuseţe de gard viu cu nişte tufe uscate după un plan arhitectural stradal cu totul original. Ne-am dori ca peste ani să se vadă rezultatul celor trei pomi şi doi arbuşti în materie de prospeţime şi frumuseţe naturală, la fel şi a tufelor, dar pentru asta trebuie să prindă rădăcini. Înţelegem şi interesul executanţilor pentru flora plantată pentru că nu o dată i-am zărit cu furtunul în mână încercând să revigoreze plantele ornamentale. Trebuie să recunoaştem că e ghi­nion curat să te apuci de o asemenea investiţie exact în anul în care seceta a pus stăpânire pe ţară, uscând miliardele investite în plante de ornament.    

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.