19 milioane de euro-investiție majoră în infrastructura din Argeș! Anunțul președintelui Mînzînă!

0
19 milioane de euro-investiție majoră în infrastructura din Argeș! Anunțul președintelui Mînzînă!
Ion Mînzînă: Dezvoltăm și infrastructura feroviară! Se modernizează calea ferată Pitești – Golești – Călinești!
Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport sunt elemente cheie ale creșterii economice și atragerii de noi investitori, dar și unei mai bune mobilități a călătorilor. În actuala guvernare social-democrată, ca urmare a eforturilor susținute ale echipei PSD Argeș, au început ample lucrări la autostrăzi, drumuri expres și naționale din județul Argeș, dar nici transportul feroviar nu este neglijat.
“Argeșul are una dintre cele mai complexe rețele de cale ferată și gări. Prin modernizarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare sprijinim sectorul transporturilor, unul dintre cele mai importante din economie. Discuțiile pe care le avem la nivel instituțional au un singur scop: dezvoltarea infrastructurii feroviare și rutiere din județul Argeș. Am reușit să deblocăm proiectele de modernizare a gărilor din Curtea de Argeș, Costești și Golești, iată că acum au început și lucrări care să permită circulația la viteze mult mai mari a trenurilor. În timp ce alții doar vorbesc, noi facem!” – Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.
Astfel, până pe 27 martie 2024 se va desfășura prima etapă a programului de reînnoire a căii ferate București – Pitești pe tronsonul Pitești – Golești – Călinești, de 21 km. Obiectivul lucrărilor este acela ca trenurile să poată atinge viteze mai mari, de până la 120 km/h.
Valoarea proiectului se ridică la 82,13 milioane lei, fără TVA, din fonduri nerambursabile PNRR.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata