20 de șacali au mâncat o oaie la Câmpulung!

20 de șacali au mâncat o oaie la Câmpulung! S-a creat panică în rândul locuitorilor de la poalele Mateiașului după ce astăzi, la ora 15.11 au primit prin sistemul Ro-alert următorul mesaj:

,,A fost semnalată o haită de ȘACALI în municipiul Câmpulung, zona Apa Sărată, unde au atacat animale din gospodării. Luați măsuri de autoprotecție, circulați cu atenție și nu vă expuneți la pericole”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Argeș.

Chiar dacă după semnalul de alarmă, vorbește o doamnă într-o română stricată, mesajul a rămas pe telefon și a creat panică. Este pentru prima dată când în această zonă este anunțat un nou prădător periculos care și-a făcut apariția în zona montană a județului provocând daune însemnate și semănând teamă printre cetățeni.

Vorbim de șacal, acel animal periculos despre care mulți dintre noi am citit doar în cărțile cu povești orientale, a ajuns să fie prezent în multe zone din România și, iată, și în Argeș. Dacă în sudul judeţului prezenţa acestora a fost semnalată încă de anul trecut, la Câmpulung și-au făcut apariția 20 de șacali care au omorât o oaie pe a doua au rănit-o la marginea pădurii din zona Apa Sărată.

 „Sunt urâţi! Am crezut că e vorba de o vulpe după ce am auzit vecinii făcând zgomot şi strigând „VULPEA. S-au speriat şi au trecut rapid în altă parte. Nu era vulpe, era şacal, urât şi cam năpârlit. Nu era vulpe, seamănă un pic dar e cu totul altceva”, ne-a spus un locuitor din Apa Sărată. Primarul de la Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu a declarat recent că și zona pe care o păstorește este invadată de șacali.

„Este un animal care mănâncă orice, de la fructe la pui de căprioară şi chiar pui de mistreţ. Dacă înmulţirea explozivă a populaţiilor de şacali nu vor fi ţinute sub control, inclusiv prin vânare, ele vor distruge echilibrul biologic existent în fondurile de vânătoare”, spun specialiștii.

sursă – ziaruldinmuscel.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.