3000 lei de la Primărie pentru casarea unei mașini vechi! Află de când!

0

Programul privind casarea autovehiculelor vechi, numit, Rabla Local, va demara în curând, în condițiile în care ghidul privind finanțarea acestuia a fost oficializat săptămâna trecută. Concret, cu ajutorul programului, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă.

Rabla Local este un program separat față de cele două deja cunoscute Rabla Clasic, și Rabla Plus. Potrivit ghidului de finanțare publicat în Monitorul Oficial, cei care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei pentru a-i folosi după bunul plac. La casat vor putea fi duse mașini mici, microbuze și chiar autoutilitare sau autospeciale ușoare. Pentru ca programul să înceapă efectiv, președintele Administrației Fondului de Mediu va trebui să aprobe, prin dispoziție, următoarele etape ale sale, printre care se numără și sesiunile de finanțare, de înscriere și sumele alocate finanțării.

Pentru a putea cere stimulentul pentru casare, proprietarul unei mașini vechi va trebui să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care face solicitarea;
  • să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin cinci ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective;
  • să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și cel local;
  • să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus;
  • să nu aibă condamnări definitive pentru infracţiuni împotriva mediului.
  • cei care vor cere cei 3.000 lei nu vor putea cumpăra, timp de trei ani de la obținerea banilor, o mașină cu normă de poluare Euro 4 sau mai mică.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mașina pentru a putea fi casată prin programul Rabla Local:

  • să fie înregistrată în evidențele primăriei la care se face solicitarea;
  • să aibă, la data solicitării, o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;
  • să aibă o normă de poluare Euro 3 și/ sau inferioară;
  • conține componente esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata