Tenismena Ana Bogdan va oferi rachetele ei, cadou tinerilor la Focul lui Sumedru!

În 2018, Focul lui Sumedru se va reaprinde în seara de joi, 25 octombrie, și pe Măţău, dealul ce străjuieşte orașul Câmpulung Muscel de la cea mai mare înălţime a unui deal din ţară (1017 metri), la ora 20.00, în prezenţa oficialităților comunei Mioarele.

În jurul focului vor bate pasul tradiţional al celui mai cunoscut dans popular românesc călușarii ansamblului Plaiuri Muscelene, iar acordurile muzicale vor fi întreținute de binecunoscuta solistă de muzică populară Rodica Voicu, Daniela Carmen Popa, formația Imperial, de talentata musceleancă Măriuca Enache, de tarafe de lăutari dar și de alți artiști locali.

Aprinderea focului va fi precedată de două momente speciale. Mai întâi vor fi premiați cei mai frumoși decorați cinci dovleci. Pentru a putea participa la acest concurs, doritorii trebuie să se prezinte cu dovlecii până la orele 19:30 la cortul organizatorilor.

Al doilea moment o va avea în centru pe jucătoarea de tenis Ana Bogdan, actualmente clasată pe locul 72 in lume, care va oferi o parte din rachetele pe care le-a folosit în anul 2018, micuțelor muscelence care vor să îi calce pe urme.
Seara va continua cu intonarea imnului național al României de către musceleanca Mariuca Enache și apoi se va aprinde focul. 

Pe lângă ingredientele obişnuite la această sărbătoare – covrigii, merele ce vor fi împărţite în primul rând copiilor -, nu vor lipsi grătarele bine încinse cu mici şi pastramă, ţuica fiartă sau mustul.

Anul acesta, păstrând tradiția anilor trecuți, aprinderea focului de pe Măţău şi momentele care urmează se vor bucura de prezența a nu mai puțin de 25 de cai de la Herghelia 7Cai.

La eveniment și-au anunțat prezența VIP-uri și oficialități argeșene dar ca de obicei, și un număr mare de bucureșteni dornici să cunoască obiceiurile ancestrale românești.

Haaaai la Focul lui Sumedruuuuuu!!!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.