Credincioșii au participat în număr cât mai mic la mânăstire pentru aghiasmă

Credincioșii au participat în număr cât mai mic la mânăstire pentru aghiasmă. Gerul năpraznic și vântul care a suflat cu putere în Muscel, i-a făcut pe credincioși să participe într-un număr cât mai mic la biserici și mânăstiri pentru a lua aghiasmă.

Spre exemplu, la mânăstirea Nămăiești, Boboteaza, dincolo de încărcătură spirituală, ne-a obişnuit să fie o sărbătoare prezentată precum o mare îmbrânceală şi îmbulzeală pentru a ajunge la apa sfinţită. În fiecare an a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma spiritele încinse.

Credincioşii musceleni prezenți pentru a lua aghiasmă acasă, au înfruntat frigul (-8 grade în termometre, temperatura resimţită de -12 grade Celsius).

Pe la mai multe lăcașuri de cult din Muscel, butoaiele pline de apă sfințită au înghețat! Credincioșii nu au mai putut deschide robineții acestor butoaie special pregătite pentru ca cei prezenți să nu stea foarte mult la cozi. Soluția salvatoare a venit tot din mânăstiri acolo unde au fost puse recipiente cu aghiasmă care s-a terminat rapid!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.