45 elevi dați afară din tabără de primar și directoarea școlii! Motivul halucinant!

0

45 elevi dați afară din tabără de primar și directoarea școlii! Motivul halucinant! Fostul primar al unei comune din Giurgiu și fostă directoare a școlii din localitate au fost trimişi în judecată de DNA, după ce ar fi dat afară dintr-o pensiune mai mulți elevi care se aflau într-o tabără obţinută în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Și nu pur și simplu sau întâmplător…ci tocmai pentru a se caza și distra tocmai edilul împreună cu familia dar și directoarea cu invitații ei.

CITEȘTE ȘI: MÂNCARE PROASTĂ ȘI ȘEFI NEPĂSĂTORI! IATĂ PENTRU CE S-AU REVOLTAT ANGAJAȚII DACIA AZI!

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Marian Ţaga, la data faptelor primar al comunei Vedea, judeţul Giurgiu, pentru folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, şi fals intelectual, Cristina Daniela Tudor, la data faptelor director al Şcolii Gimnaziale ”Apostol Arsache”, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, şi fals intelectual, Alexandru Şerban, la data faptelor viceprimar al comunei Vedea, judeţul Giurgiu, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, şi fals intelectual, Stelian Coardă, la data faptelor angajat al primăriei comunei Vedea, judeţul Giurgiu, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, şi fals intelectual.

Totodată, a fost deferită justiţiei S.C.Hofner Com S.R.L., pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, şi complicitate la fals intelectual.”, se arată într-un comunicat.

S-au cazat în locul copiilor, s-au distrat și au plecat…fără să plătească

„Concret, tabăra a fost organizată de SC Hofner Com S.R.L, în perioada 05-11.07.2021, pentru un număr de 45 elevi şi cinci însoţitori, conducătorul grupului fiind directorul Şcolii Gimnaziale «Apostol Arsache», Tudor Daniela Cristina. În momentul în care grupul de copii şi profesori a ajuns la pensiune, elevii ar fi fost anunţaţi că vor sta de fapt doar patru nopţi din totalul celor şase (conform contractului). La data de 09.07.2021, după plecarea copiilor din tabără, la pensiunea respectivă s-ar fi cazat, până în data de 11.07.2021, inculpatul Ţaga Marian împreună cu mai multe persoane (rude şi prieteni), fără însă ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare şi masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor”, afirmă procurorii.

De asemenea, în perioada 5-9 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Daniela Cristina Tudor, costurile cu cazarea şi masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor. Ulterior, în 12 iulie 2021, edilul de atunci, Marian Ţaga, împreună cu ceilalţi inculpaţi, persoane fizice, ar fi aprobat un proces-verbal de recepţie servicii de organizare tabără de vară, în care ar fi atestat în mod nereal că acea activitate s-ar fi desfăşurat conform condiţiilor în baza cărora au fost obţinute fondurile europene. Înscrisul respectiv şi alte documente ar fi fost depuse de SC Hofner Com S.R.L la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă cu suma menţionată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”, se mai arată în document.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata