Ce faci cu resturile de mâncare de la Crăciun. 3 rețete simple și ușor de preparat

De sărbătorile de iarnă gospodinele pregătesc preparate tradiționale, aperitive bogate în brânzeturi și carne, precum sarmale, ciorbe, cozonaci și prăjituri. Dar, în mod inevitabil, după sărbători rămân și multe resturi de mâncare. Din fericire însă, există și modalități de  a transforma resturile în preparate culinare delicioase. Iată care sunt.

Salată de carne

Șunca, dar și carnea de la friptura de vită, porc ori pui, pot fi transformate cu succes într-o salată cu gust. Pentru această rețetă este nevoie de o salată, doi ardei, un avocado, un castravete, roșii, câteva crutoane de pâine prăjită, sare, 2 linguri de ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Astfel, se trece salata sub un jet de apă, apoi se rupe cu mâna. Se spală și se taie legumele în cubulețe, se adaugp carnea tăiată cubulețe, apoi se asezonează totul. O salată cu legume și resturi de carne ajută de a scăpa senzația de prea plin, de după mesele grele de sărbători.

Paste cu sos de brânzeturi

Resturile de cașcaval, mozzarela sau telemea pot fi reinventate într-un sos gustos pentru paste. Așadar, se pun pastele la fiert. Apoi, se taie mărunt un ardei kapia și se călește în două linguri de ulei de măsline. Apoi, se trec brânzeturile prin răzătoare și se amestecă cu 100 de grame de smântână. Se scoate ardeiul călit și amestecă cu sosul de brânză. Se pregătește o cratiță curată și se pune împreună cu sosul de brânză cu ardei, la foc minim. Se adaugă sare, piper și puțin busuioc sau oregano, apoi se amestecă constant până ce se formează un sos omogen. Se adaugă pastele în cratița cu sos și se mai lasă preparatul pentru un minut, la foc minim. Rezultatul este o operă de artă!

Tochitură cu mămăliguță

Deoarece pe platourile de sărbători există multă carne afumată, friptură pe grătar ori cârnăciori, slănină sau chiar carne de pui, aceste resturi se pliază perfect pe o tochitură delicioasă. Se taie cârnăciorii și carnea bucățele, se călește apoi puțină ceapă și câțiva căței de usturoi, se adaugă carnea, se condimentează cu sare, piper, boia. Iar după ce carnea s-a prăjit puțin, se adaugă niște sos de roșii și se lasă să scadă vreme de cinci minute, la foc mediu. Se servește această tochitură alături de mămăliguță și ardei iuți sau murături.

Așadar, astfel de preparate se pot realiza cu ușurință și vă pot scăpa de ideea de a arunca la gunoi mâncarea, adică de a face risipă!

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.