VIDEO. Stadiul lucrărilor la Autostrada Pitești – Sibiu

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a făcut publice o serie de imagini legate de „cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură” aflată în lucru în centrul țării: viaductul peste Valea Tălmăcuța, parte a Lotului Sibiu – Boița aparținând Autostrăzii Pitești – Sibiu.

Imaginile au fost postate pe contul de Facebook al DRDP Brașov și arată stadiul lucrărilor în ultima zi a anului 2020. Viaductul supratraversează drumul comunal DC61 între Armeni și Tălmăcel și are o lungime totală de 640 de metri, pilonii centrali având aproape 40 de metri înălțime.

Pasajul va avea 8 deschideri, cele 2 deschideri centrale având fiecare lungimea de 120 metri. Reprezentanții DRPD Brașov spun că viaductul se va construi prin tehnologia cofrajelor glisante, fără folosirea unor elemente prefabricate.

Lucrările sunt executate de firma Porr Construct (Austria), iar termenul de execuție este de 3 ani. Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu – Boița, parte a autostrăzii Sibiu – Pitești, a trecut de 25%, în avans față de programul asumat de constructor, potrivit reprezentanților CNAIR.

#DRDPBrașov

Posted by Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere on Friday, January 1, 2021

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.