Controale de amploare în Argeș! Sute de amenzi date de polițiștii argeșeni

Aproape 3.000 de persoane și peste o sută de societăți comerciale au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus desfășurate în județul Argeș.

În ultimele 24 de ore, un număr total de 268 de efective de poliție, împreună cu polițiștii locali care acționează în context sub coordonarea polițiștilor, au desfășurat 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost verificate 2.694 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 1.140 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 322 de autovehicule, dintre care 117 mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 117 societăți comerciale din 133 de locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.000 de lei, după cum urmează:
-98 de sancţiuni, în valoare de 11.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-15 sancţiuni, în valoare de 5.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.