50 mii litri de motorină furată găsiți în depozitele unor firme din Pitești! Patru bărbați – săltați de mascați!

0

Peste 50.000 litri de motorină furată au fost descoperiți de oamenii legii în urma mai multor percheziții în această dimineață în depozitele unor societăți comerciale din județul Argeș. Doi bărbați au fost surprinși noaptea trecută în timp de transportau aproximativ 4.000 litri de combustibil sustras cu ajutorul unei instalații clandestine dintr-o magistrală de transport al motorinei, iar ulterior judiciariștii au mers pe fir și au descoperit alți 47.000 litri de motorină la sediile mai multor societăți comerciale.

Din primele cercetări, oamenii legii au mai descoperit că alți doi bărbați implicați în acest dosar ar fi furat de la începutul acestui an, la intervale diferite de timp, motorină din magistrala de transport. Toți cei patru hoți au fost duși în această dimineață la audieri, iar după administrarea probatoriului au fospt reținuți pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

CITEȘTE ȘI: COPIL DE 16 ANI – PRINCIPALUL SUSPECT ÎN CAZUL CRIMEI DE PE ALEEA CĂMINELOR! BĂRBAT GĂSIT ÎNJUNGHIAT ȘI ÎN PUTREFACȚIE!

„La primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 8 percheziții domiciliare, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de sustragerea de produse petroliere. Patru persoane au fost reținute, în noaptea de 2 spre 3 martie, după ce au fost depistate în flagrant delict, în timp ce transportau produs petrolier, pe care l-ar fi sustras.

La data de 3 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Băbana, Cocu, Bascov și Drăganu, la sediul unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de de sustragerea de produse petroliere. 

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 10 ianuarie –  2 martie, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, ar fi sustras, la diferite intervale de timp, produs petrolier, pe care l-ar fi valorificat prin comercializarea către persoane juridice și persoane fizice din județul Argeș. De asemenea, în seara de 2 spre 3 martie, în urma activităților specifice desfășurate de polițiști, persoanele în cauză au fost depistate în flagrant delict, în timp ce transportau, cu o autoutilitară 4.000 de litri de produs petrolier, după ce l-ar fi sustras, prin intermediul unei instalații clandestine, dintr-o magistrală de transport.

În urma perchezițiilor, până la acest moment, au fost indisponibilizate 4 mijloace auto de transport folosite în activitatea infracțională (2 autoutilitare de 3,5 tone și 2 ansambluri cap tractor și remorcă) și 47.000 de litri de produs petrolier.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Pitești.

După administrarea probatoriului, persoanele au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, al polițiștilor de investigații criminale și ordine publică, dar și al jandarmilor argeșeni” potrivit IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata