Cercetare penală sub suspiciunea de braconaj la Albeștii de Muscel

În seara zilei de 5 iunie 2020, o echipă a Asociației de vânătoare GTS Păpușa Leaota, gestionar al fondului cinegetic, împreună cu un echipaj al Poliției de pe raza Bughea de Sus au surprins pe Fondul cinegetic 18 Râul Târgului, în zona Albeștii de Muscel – Valea Bughița – Albești, o persoană pentru care s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și intrare în fond de vânătoare fără autorizație de vânătoare.

În jurul orei 21:50, în timpul unei patrulări pe fondul cinegetic 18 Râul Târgului, echipa responsabilă de paza fondului cinegetic a auzit un foc de armă în zona Bughița-Albești. Au alertat echipajul Poliției de pe raza Bughea de Sus și împreună s-au deplasat în zonă, unde au găsit un autovehicul de teren. Au fost identificate două persoane, dintre care unul vânător. S-au deplasat la postul de Poliție din Câmpulung Muscel, unde a sosit de la Pitești și Serviciul arme și substanțe periculoase. Cercetările la fața locului nu au dus la descoperirea unui animal împușcat, iar declarațiile s-au întins până la ora 03.00 și a fost deschis un dosar de urmările penală doar pentru vânător, care a recunoscut că a tras un foc de armă, afirmând că a fost pentru „a speria țiganii din zonă”.  Legea este clară în acest caz: regimul armelor și munițiilor a fost încălcat, arma nu era în toc, s-a făcut uz de armă fără drept și s-a intrat în fond de vânătoare fără a avea autorizație.

„Echipajele patrulează în permanență pe fondurile cinegetice aflate în gestiunea noastră. Atât pentru a preveni eventuale daune cauzate de misteți sau urși, cât și pentru a descuraja potențiale acte de braconaj. Este regretabil că fapte de genul pot dezonora o persoană și îi pot aduce urmări pentru tot restul vieții, prin existența unui cazier pătat și alte pedepse. Îi descurajăm pe cei care au făcut în trecut astfel de fapte să continue aceste practici”, declară Mihai Zotta, președintele Asociatiei de Vânătoare GTS Păpușa Leaota.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.