La aproape o lună, primarul Liviu Țâroiu s-a decis să transforme spitalele NON-COVID

În data de 29.05.2020, Ministrul Sănătății a emis ordinul nr. 961, conform căruia “După încetarea stării de urgență, în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii, nefiind necesară respectarea procentelor menționate la subpct. 1” și “În funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcțiilor de sănătate județene și a municipiului București, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienții internați către alte spitale.”

Conform prevederilor de mai sus, conducerea spitalului Câmpulung trebuia doar să continue planul de redeschidere început de managerul interimar pe care primarul Liviu Țâroiu a avut grijă să-l demită, să conceapă circuitele necesare pentru protecția pacienților non-covid și să obțină avizul DSP, așa cum se întâmplă cu toate unitățile medicale de stat sau private. Întârzierea s-a resimțit și la policlinică, aceasta putând fi deschisă de aproape două săptămâni, după data de 29.05.2020 dacă exista voință.

La aproape o lună, primarul Liviu Țâroiu s-a decis să ia măsuri imediate pentru primirea în siguranță a pacienților NON-COVID la spitalul municipal din Câmpulung.

,,Începând din data de 16 iunie, vom reda spitalele din Câmpulung circuitelor normale, printr-o hotărâre de Consiliu Local. La spitalul Câmpulung va rămâne secția de Boli Infecțioase, iar la spitalul TBC una din vile pentru tratarea pacienților de Covid 19. DSP-ul va fi prezent pentru a vedea circuitele normale”, a declarat primarul Liviu Țâroiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.