A murit fostul coleg de liceu și de bancă al primarului Liviu Țâroiu

Anul trecut, Sorin Burtea de Zilele Municipiului Câmpulung a primit o diplomă de excelență. Sorin Burtea a fost coleg de liceu și de bancă al primarului Liviu Țâroiu. A activat timp de patru decenii la Televiziunea Română, fiind şi membru al echipei manageriale a instituţiei. Pensionat de curând, câmpulungeanul Burtea colabora în continuare cu TVR.
Sorin Burtea, realizator TVR, a încetat din viaţă, luni, 3 august, anunţă TVR Internaţional, post la care realiza emisiunea „Investiţi în România“. Sorin Burtea avea 67 de ani şi lucra de peste 40 de ani în TVR.
Potrivit TVR, Sorin Burtea s-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. A absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.
În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română. De atunci a lucrat în acelaşi domeniu, cel economic. De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum „Reflector“, „Economia încotro?“, „Studioul economic“, „Ziua de mâine“, care au adus cote de audienţă foarte mari, aducând în atenţie fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.
„A coordonat campania „Învinge apele!“ din emisiunea „Interes general“, de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania „Solicitaţi bonul fiscal!“, tot pe TVR1. Toată viaţa i-au plăcut confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi. A realizat şi moderat emisiunea „Investiţi în România“ pe TVR Internaţional, un program ce se află de 20 de ani în grila postului românilor de pretutindeni“, anunţă TVR Internaţional.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.