6 propuneri delicioase de a folosi aluatul de plăcintă rămas!

0

Compoziția aluatului de plăcintă este destul de simplu şi, teoretic, nu prezintă o dificultate pentru nimeni să-l facă, având la bază făina, grăsime și o cantitate mică de sare și apă. Dar ce puteţi face cu resturile de la aluatul de plăcintă? Vă prezentăm 6 idei delicioase pentru a folosi aceste resturi.
Dacă strângeţi la congelator resturile de la mai multe plăcinte le puteți folosi pentru a prepara o mulțime de alte mâncăruri, dulci sau sărate.
Pentru a vă păstra resturile de aluat de la plăcinte, înfășuraţi-le într-o folie de plastic și daţi-le la frigider pentru 30 de minute.
Apoi puneţi-le într-o pungă pentru congelator și înghețaţi-le. Vor rezista aproximativ o lună. Când vreţi să le folosiţi scoateţi-le cu cel puțin jumătate de oră înainte.
Iată ce puteți face cu resturile de la aluat.
Biscuiți sărați
Din aluatul rămas de la plăcinte puteţi face niște biscuiți sărați delicioși pe care să îi mâncaţi cu humus, cu unt sau cu salată de vinete. Vor fi o gustare excelentă pe care o veţi prepara foarte rapid.
Pentru a face biscuiții sărați din aluatul de plăcinte este suficient să îl întindeţi într-o foaie subțire și să tăiaţi pătrate de 2-3 cm. Puteţi să îi ungeţi cu un strop de ulei de măsline și deasupra să presăraţi Parmigiano Reggiano, rozmarin uscat, sare de mare și semințe de susan. Lista este nelimitată și ține doar de preferințe. Apoi îi băgaţi la cuptor și îi lăsaţii până căpătă o culoare maronie. Se pot păstra într-o pungă de hârtie câteva zile.
Mini-rulouri cu scorțișoară
Mini-rulourile cu scorțișoară din aluat de plăcinte nu vor fi la fel de pufoase ca cele originale, dar cu siguranță vă vor plăcea. Începeţi prin a întinde aluatul pe o suprafață curată. Cu ajutorul unei pensule de patiserie ungeţi-l cu unt, apoi presăraţi scorțișoară și zahăr. Cel mai bine este să puneţi zahăr brun, dar dacă nu aţi puteţi folosi orice alt tip. Apoi rulaţi aluatul și tăiaţi-l în bucăți mici. Rulourile se pun pe o tavă și se dau la cuptor până când sunt aurii.
Mini quicheuri
Quicheurile sunt o idee excelentă pentru micul-dejun. Nu numai că sunt sățioase, dar puteţi să combinaţi orice legume, brânzeturi sau tipuri de carne vreţi. Practic, dacă aveţi prin frigider resturi de mezeluri, bucăți de brânză sau legume care nu par a mai avea viață lungă le puteţi transforma în quicheuri delicioase.
Pentru a pregăti mini quichesurile, întindeţi foaia de aluat subțire. Apoi, folosind un tăietor de patiserie tăiaţi-l în forme rotunde cu diametrul 4 cm.
Pulverizaţi cu ulei o tavă de brioșe și puneţi fiecare bucată de aluat în câte o formă. Apoi apăsaţi-l în părțile laterale și puneţi umplutura. Daţi tava la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră sau până când aluatul este auriu și umplutura este întărită.
Empanadas
Empanadas sunt tot niște plăcinte, doar că umplute. Sunt perfecte mai ales că sunt ușor de mâncat și puteţi foarte ușor să le luaţi la pachet oriunde aţi merge. După ce întindeţi aluatul de plăcinte tăiaţi-l în cercuri cu diametrul de 10 cm și puneţi câteva linguri de umplutură în fiecare centru.
Pliaţi pe jumătate și sigilaţi marginile apăsând bine cu degetul. Puteţi face câteva orificii în aluat pe unde să iasă aburul, apoi ungeţi-le cu gălbenuș de ou și coaceţi-le până se rumenesc.
Mini tarte cu legume sau fructe
Tartele sunt o modalitate excelentă de a folosi aluatul rămas de la plăcinte. Nu aveţi nevoie decât de o cantitate mică pentru a acoperi fundul formei. Puteţi folosi fie o formă de brioșe obișnuită, fie una mini. Umplutura o puteţi face în funcție de preferinţe. Vara puteţi face o tartă cu roșii și ricotta. Puteţi face o tartă cu vanilie și fructe. După ce aţi adăugat umplutura, coaceţi-o 25 și 30 de minute și bucuraţi-vă de aromele ei.
Roți de pizza
Pizza poate fi delicioasă chiar dacă nu este făcută cu aluat special. Puteţi să o preparaţi și din aluatul rămas de la plăcinte dacă adăugaţi pe ea mozzarella și sos de pizza. Începeţi prin a întinde aluatul într-un dreptunghi și acoperiţi-l cu un strat de sos de pizza. Apoi, puneţi brânză și toppingurile preferate. Rulaţi aluatul și tăiaţi-l în bucăți. Puneţi roțile rezultate în tavă și coaceţi-le până devin aurii. Vor fi un aperitiv perfect.
Biscuiți dulci
Copiii vor adora biscuiții cu zahăr preparați din restul aluatului de la tarte. Rulaţi resturile de aluat într-o bilă, înfăşuraţi-o în folie de plastic și puneţi-o frigider pentru o oră. Apoi, scoateţi-o, întindeţi aluatul și taieţi-l în ce forme vreţi. Puteţi folosi unele speciale sau puteţi să le decupaţi cu marginea unui pahar.
Cu o pensulă ungeţi-le cu gălbenuș de ou și presăraţi deasupra zahăr, scorțișoară și/sau nucșoară. Daţi-le la cuptor până se rumenesc.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata