Gica Dobrin: „Nu am fost de acord cu vânzarea de tricouri cu Dobrin”. Primarul Gentea: ”S-ar putea să avem o problemă”

0

Clubul FC Argeș a prezentat ieri, pe pagina de facebook, noul model de tricouri pentru jucătorii echipei, echipament la care s-a folosit, printre alte simboluri specifice formației alb-violete, chipul unicului Gicu Dobrin, cel mai mare jucător argeșean al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai mari fotbaliști din România. La prezentarea care a avut loc la magazinul clubului, fanii echipei au cumpărat tricouri similare celor de echipament, cu atât mai mult cu cât chipul lui Dobrin este imprimat exact pe piept. Însă, aceasta ar putea fi, în același timp, și o problemă între administrația piteșteană (acționar al clubului)  și Gica Dobrin, fosta soție a marelul fotbalist și posesoarea tuturor drepturilor referitoare la numele și imaginea lui Dobrin, care sunt înscrise la OSIM.

Între administrația piteșteană și Gica Dobrin s-au purtat mai multe discuții de-a lungul timpului, subiectul principal fiind modul în care clubul își dorește să cinstească memoria Gâscanului. Soția fostei stele a fotbalului argeșean a fost de acord, într-un final, ca numele și chipul lui Dobrin să fie folosite numai pe echipamentele de joc și pe însemnele clubului ( steaguri, autobuze etc.).

”Vor numai să îl folosească pe Gicu Dobrin. Este josnic ce se întâmplă”

Vestea că tricouri cu chipul lui Dobrin au fost comercializate aseară la magazinul Clubului FC Argeș a luat-o prin surprindere pe soția marelui fotbalist care consideră că folosirea lui Dobrin  fără acordul ei, în scop comercial, reprezintă un abuz.

„Nu am știut de apariția lui Gicu Dobrin pe tricourile FC Argeș. Eu mi-am dat acordul pentru echipamentul de joc, nu și pentru vânzare de tricouri. Mă bucur din suflet că Gicu apare pe echipament, însă ceea ce s-a întâmplat mi se pare josnic. Am avut o dată o discuție, s-a pus totul la punct, am stabilit: numai pentru joc. Nu am primit niciun telefon, am aflat de la oameni simpli, ieri. Eu nu am fost și nu sunt rea, neînțelegătoare, dar mă înrăiesc când observ că sunt ignorată, trec cu ușurință peste mine, este josnic ceea ce se întâmplă. Vor numai să îl folosească pe Gicu Dobrin, atât, iar pe mine m-au dat afară de la stadion, cu copiii, în plină iarnă, în decembrie.

Corect ar fi fost să mă întrebe, eu am dat tot ce am avut pentru oraș, dar nu sunt de acord să se treacă peste mine și vor doar să îl folosească pe Gicu, au și vândut echipamente. Se abuzează foarte mult, iar vinovații vor suporta consecințele, veți vedea ce va urma, cu toții trebuie să plătim pentru astfel de practici și comportamente incorecte.”, a declarat Gica Dobrin.

Primarul Gentea recunoaște că nu a mai abordat de un an acest subiect

Primarul Cristian Gentea pare să fi fost surprins de acest incident neplăcut și recunoaște că ar putea apărea o problemă legată de această situație. Întrebat de redactorii Obiectiv de Argeș dacă clubul are acordul Gicăi Dobrin pentru comercializarea tricourilor, acesta a spus că nu a mai reluat discuția pe această temă în ultimul an.

„Cred că are dreptate. (nr. Gica Dobrin). Acum nu am discutat, am discutat anul trecut. Pe echipamentul de joc, așa știu și eu. S-ar putea să avem o problemă.”, a spus primarul Gentea care, imediat, l-a contactat pe directorul de imagine al clubului FC Argeș.

Informaţiile publicate de ziarobiectiv.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata