VIDEO Cele mai noi imagini cu șantierul primului lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești!

Se lucrează în ritm susținut pe primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, tronson cu o lungime de 13 kilometri pe care constructorul PORR s-a angajat să-l deschidă circulației până la sfârșitul anului, înainte de termenul contractual, primăvara 2023. Recepția lotului Sibiu – Boița ar permite circulația pe autostradă fără întrerupere pe o lungime de aproape 200 de kilometri între Boița (jud. Sibiu) și Holdea (jud. Hunedoara) și pe alți 200 de kilometri între Boița și Cluj-Napoca pe Autostrăzile A1 și A3.

Stadiul fizic de execuție este de peste 60% și, cu un sfârșit de iarnă care să permită lucrări în șantier, șansele de deschidere anticipată sunt destul de mari. Cea mai dificilă lucrare a lotului de autostradă dintre Sibiu și Boița este viaductul de la Tălmăcel, un pasaj cu o lungime de aproximativ 600 de metri, unde segmentele unei căi sunt aproape de a fi unite. Al doilea viaduct, de 400 de metri lungime este la Tălmaciu.

Cele mai noi imagini cu viaductul Tălmăcel au fost publicate de Ioan Adrian Gica, care a remarcat mobilizarea drumarilor de la PORR, chiar și în condiții de temperaturi scăzute:

Contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 pentru 600 de milioane de lei. Lucrările au început în primăvara anului 2020 și au termen de finalizare martie 2023. Lotul de 13 kilometri cuprinde 27 de poduri și pasaje și două noduri rutiere. Viaductul de la Tălmăcel cu o lungime de 650 de metri cu 8 deschideri și o înălțime de 30 de metri.

La Boița, Autostrada se conectează cu DN 7 Valea Oltului printr-un sens giratoriu cu un diametru de aproape 50 de metri, soluție de sistematizare rutieră care, cel mai probabil, va duce la formarea de cozi în zilele aglomerate.  Contractul pentru lotul 2 Boița – Cornetu ar urma să fie semnat cu antreprenorul turc Mapa în câteva zile.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.