8000 de animale au beneficiat de sprijin!

În octombrie s-a împlinit 1 an de când EDUXANIMA în parteneriat cu PETA (People for Ethical Treatment of Animals), Germania -cea mai mare organizație pentru drepturile animalelor din lume- au lansat Programul de Sterilizare Gratuită a Animalelor de Companie.

Prezentarea Programului de Sterilizare a avut loc la Consiliul Județean Argeș, în prezența conducerii Consiliului Județean, Prefecturii județului Argeș, lnspectoratului Școlar Județean Argeș, primarilor și directorilor de instituții deconcentrate din județul Argeș.

Prefectul județului Argeș a apreciat și recomandat, inclusiv pe siteul oficial al Prefecturii, implementarea programelor derulate de Eduxanima și a făcut un apel către reprezentanții primăriilor „să sprijine măsurile pentru protecția animalelor de companie și nu numai”.

 În primul an au fost sterilizate 2931 animale, iar pentru un număr de 281 animale au fost efectuate şi alte intervenții chirugicale și tratamente medicale, şi un mare număr de animale au primit deparazitări, vaccinări, hrană, zgărzi, hamuri, lese, paie şi altele, astfel că, în primul an, peste de 8000 de animale au beneficiat de sprijinul nostru.

Programul de sterilizare în mediul rural a fost derulat, în etape de 1-3 săptămâni, în baza parteneriatelor cu primăriile, în locațiile puse la dispoziţie de către acestea. Colaborările cu autoritățile locale au fost deosebit de eficiente, constructive, s-a înțeles pe deplin scopul programului, alăturându-se printr-o implicare lăudabilă. În mediul rural, programul a fost implementat în comunele: Suseni, Stâlpeni, Valea laşului, Vlădeşti, Domnești, Priboieni, Aninoasa, Băiculeşti, Mărăcineni, Micești.

Carmen Arsene, Preşedinte Eduxanima: „Programul de sterilizare este un program complex care include şi program de informare asupra beneficiilor sterilizării, asupra prevederilor legislative referitoare la obligativitatea sterilizării, de conștientizare a responsabilității pe care proprietarii trebuie să o aibă față de animalele proprii, iar comunitatea față de animalele fără stăpân, de dezvoltare a compasiunii, empatiei, de relaționare corectă și etică cu animalele.”

Prin derularea Programului sprijinim populația să aplice legislaţia care prevede obligativitatea sterilizării animalelor lor, ne alăturăm eforturilor autorităților locale pentru prevenirea și stoparea abandonului, contribuim la protejarea comunității față de impactul abandonului animalelor în spațiul public.

Programele EDUXANIMA sunt susținute de partenerul său, PETA, Germania.

„PETA Germania este mândră să fie parte a acestui minunat program în România”, a declarat dna Sylvie Bunz, reprezentantul PETA Germania şi directorul campaniei „PETA helps Romania”. „Împreună cu partenerul nostru EDUXANIMA, vom continua să facem tot posibilul pentru a pune capăt uciderii câinilor și, în schimb, să promovăm programele de sterilizare și de educație privind relaţionarea armonioasă cu animalele , precum şi acţiuni de lobby. Doar în acest mod putem opri actele de cruzime față de animale din toată țara.”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.