875 de lei de la stat! Cine primește și în ce condiții!

0

Vești bune pentru o categorie de români cărora  statul le oferă 875 de lei. Concret, ajutorul de 875 de lei de la stat va fi oferit producătorilor agricoli din sectorul vegetal. În momentul de față, proiectul pentru modificarea plafonului alocat pentru acordarea acestui ajutor se află în dezbatere publică. Sumele de bani ar urma să intre în posesia agriculorilor până la sfârșitul anului.

Acest ajutor excepțional de la stat, în valoare de 875 lei/ha, va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv. Un astfel de sprijin a fost acordat agricultorilor pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile legate de: „obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod, potrivit avocatnet.ro.”

„Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate.”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata