Incredibil ce se întâmplă cu tunelurile Alina și Daniela de pe A1! Anunțul momentului pentru șoferi!

0

Austriecii de la PORR au forat bine pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a A1 Pitești – Sibiu, unde se execută primul tunel săpat în munte pentru o autostradă din România.

Imagini de pe șantierul secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii A1 Pitești – Sibiu au fost postate de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, aflat în primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză, care va trece pe sub Dealul Momaia, din județul Argeș. Potrivit secretarului de stat, cele două tuneluri săpate pentru fiecare sens de mers, demunite Alina și Daniela, au trecut, cumulat, de primul kilometru forat.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 75 KILOMETRI DE DRUM EXPRES ÎN ROMÂNIA! VA FACE LEGĂTURA CU DOUĂ AUTOSTRĂZI!

„În acest moment avem primul kilometru de tunel forat, fiind executați în total 1.010 metri pe ambele fire, din care 580 metri de tunel pe firul ieșiri din tunel, sensul Sibiu – Pitești (Tunel Daniela) şi 430 metri de tunel pe firul intrării în tunel, sensul Pitești – Sibiu (Tunel Alina). La construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile și nu vor întrerupe lucrul nici în această perioadă a sărbătorilor. Sunt prezenți pe șantier circa 400 muncitori și 150 utilaje. A fost realizat primul tunel intermediar care va fi folosit ca pasaj pietonal între cele două fire de tunel Alina și Daniela sau cale de evacuare după darea în trafic“, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Acesta a mai precizat că după finalizarea lucrările, tunelul rutier va avea denumirea oficială „Tunel Curtea de Argeș“.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata