A doua Centură a orașului MIOVENI este finanțată prin Programul „Anghel Saligny”! Află când încep lucrările!

0
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea proiectului de realizare a Centurii de Nord a orașului Mioveni, suma alocată de la bugetul de stat prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” fiind de 25.000.000 lei.
Următorul pas este încheierea contractului de finanţare multianual între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi orașul Mioveni, pe o perioadă de maximum 5 ani.
Conform proiectului ”VARIANTA OCOLITOARE A ORAȘULUI MIOVENI (CENTURA) – TRONSON I” va fi încadrată drept drum național cu două benzi – 7 m lățime, cu o lungime de 4,1 km. Din punct de vedere tehnic, proiectul prevede realizarea unui pod principal și altele trei secundare, o trecere peste linia de calea ferată, o bandă de biciclisti în dreapta căii de rulare și un trotuar pietonal în stânga.
Prin realizarea variantei ocolitoare se vor crea legături eficiente cu drumurile naționale DN 73 și DN 73D, precum și o serie de beneficii pe plan local, precum devierea unei părți importante a traficului greu din oraș, realizarea unei variante de acces facil la zonele agricole și realizarea unei benzi speciale pentru bicicliști.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata