A fost descoperit poluatorul care împute Piteștiul! A durat ani de zile! Primarul Gentea, măsuri drastice!

În Bradu pute. În Albota pute. În Pitești pute din ce în ce mai mult, mai rău și în mai multe cartiere, în special în Prundu, Craiovei și Războieni. Totul durează de ani de zile. Mirosul pestilențial care se simte de câțiva ani venind de undeva din Bradu sau Albota a fost, pentru mult timp, mai mult decât o enigmă cosmică atâta vreme cât instituțiile abilitate susțineau că, în ciuda eforturilor depuse, nu au identificat sursa poluării. A luat atitudine primarul Cristian Gentea, care în urma nenumăratelor sesizări venite din partea cetățenilor, a demarat ample controale împreună cu reprezentanții poliției locale și Gărzii de Mediu. Și, în sfârșit, a fost identificată și sursa acestui mirtos insuportabil de care se plângeau, de atâția ani de zile, mii de piteșteni și nu numai.

Conducte de smoală arse la marginea Piteștiului. Mai apoi…trimise în Austria

De-a lungul timpului reprezentanții Gărzii de Mediu au demarat zeci de controale la societăți comerciale din zonele respective dar și la groapa de gunoi de la Albota, însă nu au reușit să identifice sursa mirosului. În urmă cu puțin, edilul municipiului Pitești a anunțat de unde provine mirosul. Este vorba despre o firmă care ardea, fără a avea autorizație în acest sens, pe terenul CET Sud, conducte izolate smoală, conducte recondiționate și ulterior vândute către o firmă din Austria. De aici provenea mirosul insuportabil pe care piteștenii și locuitorii comunelor învecinate l-au suportat atâția ani de zile.

„Am dispus evacuarea și amendarea firmei. Garda de Mediu va derula în continuare măsurile care se impun”

„În urma sesizărilor din ultimele două luni primite din partea cetățenilor din cartierele Prundu, Craiovei și Războieni, legate de calitatea proastă a aerului (poluare olfactivă), reprezentanții Primăriei Pitești, ai Poliției Locale și ai Gărzii de Mediu au efectuat verificări în zona CET Sud.

Pe terenul proprietate a municipiului Pitești a fost identificată o activitate neautorizată efectuată de SC Extra V SRL din Avrig, constând în decaparea cu flacără deschisă a unor conducte izolate cu membrană bituminoasă din smoală, aduse pe terenul CET Sud în scopul recondiționării pentru vânzare ulterioară către o firmă din Austria (cf informațiilor obținute la fata locului)

Am dispus evacuarea firmei prestatoare ilegal pe domeniul public, amendarea acesteia de către Poliția Locală cu suma de 2000 de lei și achitarea taxei de ocupare a domeniului public începând cu 3 septembrie 2021 până în prezent, pentru suprafața afectată. Garda de Mediu va derula în continuare măsurile care se impun.”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.