A început testarea gratuită pentru cancerul uterin! Află cum poți să te înscrii!

0

Astăzi, la Davidești – Argeș, a început testarea gratuită pentru cancerul de col uterin în cadrul Unității Mobile de Screening cu o capacitate de testare de peste 100 de persoane. Beneficiază de testarea HPV, femeile cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani și de testarea Babeș-Papanicolau, tinerele de la 24 până la 29 de ani.

„Medicii, asistentele, reprezentanții FILIA sunt  cu unitatea mobilă de screening în fața primăriei din localitate. 926 de femei din județul Argeș sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, de la începutul acestui an.

511 provin din mediul urban, iar 415, din mediul rural. Numărul este în creștere dacă ne raportăm la anul trecut atunci când au fost 906 pacienți cu acest diagnostic.

Un lucru foarte bun și posibil prin proiectul SCCUT este că persoana care cere testarea poate veni de oriunde din județul Argeș.

Detalii și alte informații legate de testare pot fi obținute la numărul de telefon: 0765755466.

Proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate” a transmis prefectul Radu Perianu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata