A murit Alexandru Puiu, rector ASE și fondator al Universității Constantin Brâncoveanu!

0

Profesorul universitar Alexandru Puiu, fost rector și fondator al Universității „Constantin Brâncoveanu” și al Academiei de Studii Economice București, s-a stins din viață în această dimineață. Unul dintre cei mai mari profesori, recunoscuți pe plan local și național, a plecat astăzi dintre noi la 89 ani.

Alexandru Puiu a fost șef al catedrei de Relații Economice Internaționale, în perioada 1974 – 1976, decan al Facultății de Comerț (1976  – 1981), prorector (1981 – 1985) și rector al Academiei de Studii Economice (1985 – 1990).

În 1991, Alexandru Puiu a fondat Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, însă și-a continuat și activitatea didactică la ASE, acolo unde a continuat să conducă școli doctorale.

Profesorul Alexandru Puiu s-a născut la 1 octombrie 1933, în comuna Făgețel, județul Olt și a urmat cursurile școlii primare în comuna natală, după care a mers la Slatina, unde a făcut liceul. În 1957, Alexandru Puiu a absolvit Facultatea de Economie Politică din cadrul Institutului de Științe Economice și Planificare (actualul ASE), ca șef de promoție. Doctoratul l-a susținut în 1970, sub îndrumarea reputatului profesor Costin Murgescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata