A murit după ce a înghițit soluție de desfundat țevile! Pe cine acuză autoritățile?

0

Un român, în vârstă de 46 de ani, care era la muncă în Spania, are probleme serioase cu legea! Bărbatul este acuzat de omor, pentru că bătrânul de care avea grijă s-a stins din viață după ce a înghițit soluție de desfundat țevile.

CITEȘTE ȘI: ACUM! DOI FRAȚI GĂSIȚI MORȚI ÎN PROPRIA LOCUINȚĂ! TRAGEDIE DE NEDESCRIS!

Sinucidere sau crimă cu premeditare?

Îngrijitorul era unicul moștenitor al spaniolului, după ce vârstnicul i-a lăsat întreaga avere. În ciuda acuzațiilor aduse, acesta susține că seniorul s-a sinucis, când era singur.

În momentul de față trece printr-un calvar în Spania, fiind acuzat că l-ar fi omorât pe cel pe care trebuia să îl îngrijească. Seniorul a murit după ce a înghițit o soluție de desfundat țevile. Deși conaționalul nostru este principalul suspect, fiind acuzat de omor, el susține că spaniolul, de 82 de ani, s-a sinucis, atunci când a fost singur în cameră.

Chiar și așa, autoritățile din Spania au o altă părere. Procurorul de caz cere nu mai puțin de 23 de ani de închisoare pentru român și alți 10 ani de supraveghere autorizată, dar și 300.000 de euro daune morale către moștenitorii legali ai vârstnicului. În schimb, avocatul românului susține achitarea pentru că nu ar exista dovezi concludente ale unui omor cu premeditare.

Cum a ajuns spaniolul în grija românului?

Românul a povestit în fața instanței cum l-a cunoscut pe bătrân. Erau vecini, îngrijitorul locuia în apropierea casei vârstnicului și așa au început cei doi să aibă o relație de prietenie. Spaniolul i-a închiriat românului un spațiu de depozitare, precum și un loc de parcare în zona unde locuiau. Românul i-a sărit în ajutor bătrânului ori de câte ori avea nevoie, iar în 2020, când spaniolul a suferit un accident vascular, conaționalul nostru a fost cel care l-a însoțit la spital și i-a acordat apoi îngrijiri.

După ce a fost externat din spital, cei doi au mers la notar, unde bărbatul de 46 de ani a primit întreaga avere a spaniolului, în schimbul îngrijirii pe care urma să i-o ofere până la moarte.

Cum stau, de fapt, lucrurile? Cazul a șocat o țară întreagă!

Deși înainte spaniolul lăsase un alt testament prin care împărțise averea în mod egal nepoților, l-a revocat pe cel vechi, făcând unul nou. Românul a susținut în instanță că nu știa despre un testament anterior și a negat orice implicare a lui în acest subiect. El le-a povestit oamenilor legii că în noaptea cu pricina a auzit zgomot și a mers să-l verifice pe bătrân. Atunci a găsit lângă el soluția de desfundat țevile și un pahar. A sunat la ambulanță, însă medicii nu l-au mai putut salva.

Anchetatorii spanioli spun că acest caz ar fi premeditat, pentru că îngrijitorul s-ar fi deplasat la un magazin cu produse sanitare, cu o zi înainte de tragedie, să cumpere respectiva soluție. În aceeași noapte, românul i-ar fi aplicat spaniolului o doză mai mare de somnifere. Pe de altă parte, avocatul românului susține că bărbatul nu este implicat în acest incident. A pus accent pe faptul că avea grijă multă de senior. Rămâne de văzut cum va decurge ancheta procurorilor din Spania.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata