A vrut să își facă singur dreptate. Patron, la un pas de moarte pentru 50 de lei

0

Cazul unei fapte de violenţă extremă, în urma căreia administratorul unei firme de construcţii a fost la un pas de moarte, a fost soluţionat de judecători, sentinţa fiind cu executare.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! TRANSPORTUL METROPOLITAN SE EXTINDE ÎN TREI LOCALITĂȚI DE LÂNGĂ PITEȘTI!

Autorul a fost arestat imediat după comiterea faptei

Un tânăr de 28 de ani a fost condamnat la cinci ani şi șapte luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Decizia judecătorilor a fost pronunţată la începutul lunii mai 2024 şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Fapta a plecat de la o datorie de 50 de lei.

Conform actelor de urmărire penală, tânărul a lucrat ca zilier la firma victimei. În ziua cu pricina, cei doi s-au întâlnit pe terasa unui bar din satul Oglinzi şi au avut discuţii contradictorii, referitoare la banii pentru munca prestată. În tot acest timp, acuzatul era înarmat cu un cuţit de bucătărie, cu lama de 19 centimetri.

„A încercat să denatureze adevărul”

În urma refuzului patronului de a-i da suma cerută, a urmat un schimb de injurii, după care inculpatul a scos arma albă din haină şi l-a înjunghiat pe oponent, o singură dată, în picior. Făptaşul a încercat să lovească din nou, dar a fost oprit de martorii prezenţi pe terasă. Medicii au stabilit că, pentru vindecare, au fost necesare 12-15 zile de îngrijiri, fiind pusă în pericol viaţa.

„Acuzatul a încercat să denatureze adevărul, dar a fost contrazis de probe şi de imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Fapta a avut loc cu intenţie directă, fiind săvârşită cu premeditare“, se arată în motivarea sentinţei.

Partea vătămată nu s-a constituit parte civilă în proces, dar acuzatul trebuie să achite 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata