A1 va fi monitorizată video! Mașinile care depășesc viteza sau fără rovinietă- descoperite pe loc!

0

A1 va fi monitorizată video! Mașinile care depășesc viteza sau fără rovinietă- descoperite pe loc! O autostradă din România este prima care va avea sistem inteligent de transport, ceea ce înseamnă că vor fi verificate, printre altele, viteza cu care circulă șoferii, rovinieta sau gabaritul vehiculelor. Concret, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere  a lansat recent o licitație pentru implementarea și integrarea sistemelor ITS pe Autostrada A1 Sibiu – Holdea.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: VEȘTI PROASTE PENTRU PACIENȚI! SUTE DE MEDICI DE FAMILIE, ÎN PRAG DE PENSIE!

Distanța vizată este de aproape 170 de kilometri de autostradă pe teritoriul județelor Sibiu, Alba și Hunedoara. Vehiculele care depășesc pragul de viteză stabilit sunt fotografiate cu o cameră digitală de înaltă rezoluție. După instalarea acestui sistem, CNAIR va primi, în timp real, printre altele, viteza cu care circulă mașinile pe autostradă, dacă au sau nu rovinieta plătită, dar și dacă se respectă limitele de greutate și gabarit impuse.

„Prin soluțiile de detecție adoptate se vor îndeplini cerințele de numărare a vehiculelor, clasificarea acestora în funcție de lungime și viteze de deplasare, gabaritul și densitatea traficului. De asemenea vor fi instalați și senzori meteo care să furnizeze toate informațiile solicitate. Vehiculele care depășesc pragul de viteză stabilit sunt fotografiate cu o cameră digitală de înaltă rezoluție. O a doua imagine poate fi imediat achiziționată pentru a putea fi folosită ca probă în instanță, dacă este cazul. Prin intermediul rețelei de telecomunicații, echipamentul de măsurare a vitezei transmite toate datele detectate în dispecerat unde acestea sunt procesate în vederea acordării sancțiunilor de contravenție.”, se precizează în caietul de sarcini.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata