Acces interzis în școli pentru o categorie de părinți! Se întâmplă din septembrie!

0

Acces interzis în școli pentru o categorie de părinți! Se întâmplă din septembrie! Noua lege a învățământului preuniversitar prevede o serie amplă de modificări, printre care se numără și interzicerea accesului în școli pentru o anumită categorie de părinți.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! TÂNĂR TĂIAT ÎN CENTRUL PITEȘTIULUI! AGRESORUL DE NEGĂSIT!

Concret, este vorba despre „părinții avocați” care preferă să le facă singuri copiilor dreptate în momentul în care consideră că aceștia au fost nedreptățiți de colegi sau de profesori.  Prin noua lege a educației, accesul în unitățile de învățământ pentru acești părinți va fi interzis, chiar începând din această toamnă.

„Personalul didactic de predare are dreptul la siguranță în exercitarea actului educațional și nu poate fi perturbat în timpul desfășurării activității didactice“, se arată în Legea 198/2023.

Există însă și excepții când această categorie de părinți pot intra în școli. Concret, vor putea intra doar dacă au fost solicitați sau programați pentru o discuție cu un cadru didactic sau dacă participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de conducerea unității de învățământ.

„Prin excepție nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfășurării activității didactice intervenția autorităților care coordonează sistemul național de învățământ și/sau publice, în situațiile în care sănătatea fizică sau psihică a beneficiarilor primari ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, sau în timpul exercițiilor de alarmare pentru situații de urgență“, se mai arată în document.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata