Această clădire care are la subsol un buncăr antiatomic, este pe cale de dispariţie prin… implozie

0

Această clădire care are la subsol un buncăr antiatomic, este pe cale de dispariţie prin… implozie. Situată în „zona 0” a Câmpulungului, fosta clădire a „Poştei Centrale”, actuala clădire a „Romtelecom” este construită în 1968.

Asta după ce, la finele anului 2011, la cererea Romtelecom, experţii au pus pe ea o bulină roşie de „risc seismic clasa I”, mai exact un anunţ ce spune că respectiva clădire poate să cadă la un cutremur de 6 grade pe scara Richter. Devenind astfel singura construcție din Muscel declarată cu risc seismic, pentru a fi pregătită, eventual, de „un tun imobiliar”.

Clădirea ,,îmbulinată” a Câmpulungului a fost cumpărată de 5 câmpulungeni în pandemie! Mai exact este vorba despre clădirea fostei Poşte, singura cu bulină roşie din orașul de la poalele Mateiașului.

Chiar dacă este în pericol de prăbuşire, cum spun specialiştii de la Romtelecom, clădirea a fost scoasă la vânzare pe site-urile destinate anunţurilor imobiliare mulți ani la rând. Numai că preţul prea piperat de peste o jumătate de milion de euro i-a pus pe oamenii de afaceri pe gânduri. Aceştia au vrut să transforme clădirea îmbulinată în Mall, pentru că ar funcţiona excelent în centrul oraşului, mai ales că cei mai mulţi câmpulungeni fug la Piteşti, ori de câte ori au ocazia pentru cumpărături şi distracţie. În acest sens, cei care au pus ochii pe clădire au aşteaptat ca preţul acesteia să mai scadă pentru a fi profitabilă afacerea pe viitor și au cumpărat-o.

Ultimul preț al clădirii scoase la vânzare a fost de 425.000 euro. Proprietatea comercială a avut la vânzare un regim de înălțime de S+P+2E. Proprietatea beneficiază de utilitățile zonei canalizare, apă, gaze și curent electric. Are o suprafață construită de 853 mp, o suprafață desfășurată de 3.084 mp, o suprafață utilă totală de 2.564 mp, și o suprafață de teren de 2.650 mp.

Tranzacția de vânzare s-a făcut la sfârșitul lunii martie în stare de urgență. Pentru că mai mulți oameni de afaceri din Câmpulung și-au anunțat intenția de a cumpăra această clădire 5 câmpulungeni, tot oameni de afaceri au decis să se asocieze și să cumpere fosta clădire a Poștei, fiind convinși că vor reuși dacă se asociază. Se pare că, aici se va pune bazele unui hotel, după ce Bulevardul Pardon se va reabilita și va deveni neîncăpător pentru plimbare.

De la cumpărare până în prezent singura îmbunătățire adusă clădirii este că a dispărut bulina de pe clădire și a apărut un banner cu spații de închiriat.

Primarul Elena Lăsconi a declarat în cadrul conferinței de presă că nu știe ce se va întâmpla cu această clădire dar cel mai probabil va fi transformată în regim hotelier, pe fonduri europene.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata