Acesta este cel mai lung drum reabilitat în Argeș în ultimii 30 ani! Investiție record de 77 milioane de euro!

0

Acesta este cel mai lung drum reabilitat în Argeș în ultimii 30 ani! Investiție record de 77 milioane de euro!

Nu mai puțin  de 77 milioane de euro va investi Consiliul Județean Argeș într-un drum de maximă importanță care leagă Piteștiul de județul Dâmbovița. Proiectul ,,Modernizare DJ 659: Pitești – Bradu – Suseni – Gliganu de Sus – Bârlogu – Negrași – Mozăceni – Lim. Jud. Dâmbovița, km 0+000 – 58+320, care are o lungime de 58,320 km’’ este finanțat din Bugetul Consiliului Județean Argeș, prin Programul de investiții publice pentru anul 2024. După aprobarea documentației tehnice, proiectul va fi depus la ADR Sud-Muntenia pentru finanțare din fonduri europene. 

CITEȘTE ȘI: MEDITAȚII GRATUITE PENTRU ELEVII DE CLASA A VIII-A, ORGANIZATE DE UN PREOT DIN PITEȘTI! INEDIT!

Proiectul se încadrează într-unul din obiectivele strategiei de dezvoltare a județului și constă în îmbunătățirea accesului la serviciile publice de bază pentru populația deservită de drumul județean DJ659.

Prin modernizarea sectorului de drum de la intersecția cu DN65, în comunele Bradu, Suseni, Rociu, Negrași, Mozăceni, Slobozia și Ștefan cel Mare, se va asigura o circulație fluenta in zona, contribuind la dezvoltarea comunelor.

Prin lucrările de modernizare propuse se previzionează sporirea capacitații de circulație prin:

  • mărirea fluenței traficului
  • reducerea costurilor de transport de mărfuri și călători și reducerea timpului de călătorie
  • sporirea siguranței circulației și reducerea numărului de accidente
  • creșterea nivelului de trai și a confortului participanților la trafic
  • economia de energie si timp, rezultând astfel o serie de avantaje economice, precum extinderea schimburilor comerciale și a investițiilor productive, creșterea completivității agenților economici și a eficientei activităților economice și a mobilității forței de munca.

Sectorul de drum propus spre modernizare se desfășoară de la Nord la Sud de la km 0+000 (intersecția cu DN65) și până la limita județului Dâmbovița și este amplasat pe teritoriul administrativ al comunelor Bradu, Suseni, Rociu, Negrași, Mozăceni, Slobozia, și Ștefan cel Mare, din județul Argeș.

Terenurile pe care este amplasată investiția se situează în intravilanul si extravilanul comunelor: Bradu, Suseni, Rociu, Negrași, Mozăceni, Slobozia și Ștefan cel Mare și aparțin domeniului public al județului Argeș și domeniului public al statului în administrarea Administrației Naționale Apele Române ABA Argeș-Vedea.

Prin lucrările de reabilitare si modernizare ce urmează a fi executate se vor ocupa numai suprafețe de teren strict necesare pentru asigurarea elementelor geometrice prevăzute in normele tehnice in vigoare, nefiind necesare exproprieri.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata