Acești români se pot pensiona după 25 ani de muncă! Anunț de ultim moment!

0

 Acești români se pot pensiona după 25 ani de muncă! Anunț de ultim moment! Legea pensiilor de stat ar putea fi modificată, potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor, astfel încât și cei ce au desfășurat activități încadrate în grupa I și/ sau a II-a de muncă în unitățile cu profil chimie și petrochimie să poată ieși mai devreme la pensie.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. CRIMĂ PASIONALĂ ÎNTRE HOMOSEXUALI! TÂNĂR UCIS CU SĂLBĂTICIE DE UN ADOLESCENT!

Concret, așa cum apare în document, în categoria locurilor de muncă în condiții speciale vor fi încadrate și “activitățile desfășurate de muncitorii şi personalul tehnic operativ pe întreg teritoriul unităţilor din subordinea Ministerului Industriei Chimice și Petrochimice, cu profil chimie și petrochimie, încadrate în grupele I și/ sau II de muncă, potrivit legislației anterioare”.

De asemenea, se stabilește că va fi asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001 în care salariații au desfăşurat activităţi la locurile de muncă încadrate în grupele I și/ sau II de muncă, potrivit vechii legislații, aflate în fabricile cu profil chimie și petrochimie.

Pentru cei care au lucrat în industria chimică sau petrochimie, reducerea vârstei standard de pensionare va fi de 13 ani, iar stagiul complet de cotizare este stabilit la 25 de ani. În lista locurilor de muncă încadrate în condiții speciale apar acum manipularea materiilor toxice și pulverulente, a produselor chimice și petrochimice, a cărbunilor și a minereurilor: docheri, docheri-mecanizatori, conducători de utilaje portuare, dar și curățarea rezervoarelor și tancurilor, precum și a canalelor subterane care conțin substanțe foarte periculoase sau cancerigene din unitățile chimice și petrochimice.

Potrivit expunerii de motive ce însoțește proiectul, apariția măsurii e motivată de faptul că “activitățile desfășurate de personalul unităților din subordinea Ministerului Industriei Chimice și Petrochimice, cu profil chimie și petrochimie, au un nivel ridicat al riscului”, angajații din domeniu fiind expuși, de-a lungul anilor, la noxe (diverși aerosoli de substanțe chimice, pulberi, produse petroliere) sau la fum.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata