Acoperiș prăbușit la un sanatoriu TBC. Peste 60 de pacienți fost evacuați

0

La solicitarea efectuată prin 112, de către Primăria Oravița și conducerea Spitalului Orășenesc Oravița, două echipaje pentru transport victime multiple (ATPVM) au fost alocate pentru a sprijini acțiunea de transfer a pacienților internați la Sanatoriul Marila, informează ISU Caraș-Severin.

Un număr de 27 pacienți au fost transferați cu ajutorul pompierilor deoarece nu se puteau deplasa singuri sau se deplasau cu dificultate, iar ceilalți au fost transferați cu mijloace ale primăriei. În unitatea sanitară erau peste 60 de pacienți cu TBC și bolnavi cronic. Sanatoriul Marila este un complex cu mai multe clădiri. Aripa cu tavanul prăbușit era destinată practicilor de ozonoterapie, dar nu mai fusese folosită de 10 ani. Este foarte probabil ca înrăutățirea stării de degradare a tavanului să die cauzată nu doar de timp, dar și de seismele care au avut loc în zona Olteniei.

Și alți pacienții se aflau în altă clădire, și ea degradată. Aceștia au fost evacuați preventiv, de teama că, în urma cutremurelor, structura tuturor clădirilor ar putea fi șubrezită.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata