Acoperiş prăbuşit peste şapte maşini

Furtuna de duminică seară a afectat şi Câmpulungul, mai precis cartierul Grui, unde vântul a făcut ravagii la unul din blocurile de pe platoul din apropierea fostului Combinat de Fibre Sintetice. O bubuitură în noapte a trezit locuitorii din cartier, şi chiar dacă la prima vedere nu au ştiut de unde vine zgomotul, au descoperit la scurt timp după ce vijelia a scăzut în intensitate când un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri a intervenit pentru a dezafecta locul. O parte a  acoperişului blocului P2 de pe Strada Carpaţi era jos, făcut bucăţi, în cădere producând avarii maşinilor parcate în apropiere. Deşi cablul de iluminat public a căzut de pe stâlpii de susţinere, ieri după-amiază, nimeni nu luase încă nicio măsură pentru remedierea pagubelor produse. Singurii care au răspuns sesizărilor încă de la prima oră a dimineţii fiind angajaţii unei firme de internet care încercau să repare ceea ce a fost afectat de furtună.
Le ploua în casă
Nu mai puţin de şapte câmpulungeni s-au ales cu parbrizul spart la maşina proprietate personală în urma furtunii de duminică seară iar restul locatarilor blocului cu o sperietură pe cinste. Cei mai afectaţi rămân însă proprietarii apartamentelor de la etajul superior cărora luni le ploua în casă când vremea era încă neprielnică. Cu mare greutate se încerca recuperarea a ceea ce se mai putea folosi din acoperiş din cauza vântului puternic. Nimeni nu a ştiut să ne spună cu exactitate când a fost făcută lucrarea şi de către cine. Se pare că fiecare s-a descurcat cum a putut făcându-şi pe cont propriu lucrarea pentru că le ploua în casă şi nu toţi au contribuit cu bani. „Eu stau la parter şi am auzit o bubuitură puternică. Meseriaşi care fac lucrări de „calitate”. Eu când m-am mutat acum 5 ani, era făcut deja acoperişul. O să dăm bani să refacem, ce să facem? Deja la etajul 4 le plouă în casă”, ne-a spus un locatar.
CEZ Electrica nu a venit să ridice cablul căzut
Rafala de vânt a luat acoperişul de pe jumătate de bloc şi a purtat-o pe cealaltă parte a acestuia. Din fericire nimeni nu a fost rănit, la ora aceea majoritatea fiind în casă adăpostiţi de furtuna care a început din senin. Dacă proprietarii maşinilor stăteau la coadă ieri pentru a intra în posesia adeverinţelor completate de preşedintele Asociaţiei de locatari nr. 37 de care aparţin Blocul P2, prin care se încerca recuperarea pagubei de la firmele de asigurări, locatarii de la etajul 4 probabil vor mai avea de aşteptat destul timp până acoperişul va fi reparat. Nici timpul nu îi ajută, codul galben de ploi şi vijelii fiind valabil până astăzi, motiv pentru care tavanul s-a udat deja. La orele serii cablul de iluminat căzut era purtat de rafalele de vânt iar trecătorii se rugau să nu se trezească cu alte bucăţi din partea de acoperiş rămas pe bloc în cap.        

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.