Acțiune în premieră organizată de ITM Argeș! Anunțul inspectorului șef!

0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş informează că, în perioada 03 octombrie – 05 octombrie 2022,  organizează sub egida Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă,  Acţiunea nr. 1 din Programul Cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2022, respectiv Săptămâna Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă având ca temă „Afecţiunile musculo-scheletice”.

 CITEȘTE ȘI: SE SCUMPEȘTE ENERGIA TERMICĂ ÎN PITEȘTI! AFLĂ DE CÂND!

Evenimentul  se va desfăşura în localitatea Curtea de Argeş și aduce la masa dialogului reprezentanți ai  Inspecţiei Muncii, inspectoratelor teritoriale de muncă- Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman,  Instituţiei Prefectului-Judeţul Argeş, Consiliului Judeţean Argeş, Camerei de Comerţ şi Agricultură Argeş, Primăriei Municipiului Curtea de Argeş, Universităţii Politehnice Bucureşti.

„Motivația dezbaterii acestei teme rezidă în faptul că afecțiunile musculo-scheletice (AMS) continuă să fie una din cele mai frecvente probleme de sănătate profesională din Europa,  fiind  depuse mai multe eforturi de sensibilizare cu privire la prevenirea lor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a desfășurat acțiuni de informare adresate angajatorilor și lucrătorilor, din sectorul public și privat care desfășoară activități în domeniile de activitate în care riscul apariției afecțiunilor musculo-scheletice este frecvent: comerț cu ridicata și amănuntul , transporturi rutiere de mărfuri, sănătate, industria textilă, producția de piese și accesorii pentru autovehicule, agricultură, industria metalurgică, construcții, industria alimentară, colectarea și tratarea deșeurilor.

Afecțiunile musculo-scheletice afectează de regulă spatele, gâtul, umerii, membrele superioare, membrele inferioare. În această categorie se încadrează orice leziune sau afecțiune a articulațiilor sau a altor țesturi. Problemele de sănătate pot varia de la dureri și disconforturi minore până la afecțiuni grave, care necesită repaus sau tratament medical. În situații cronice, se poate ajunge chiar la infirmitate și la necesitatea de a abandona activitatea profesională.”, a anunțat Anița Maria NEACȘU, inspector șef al ITM Argeș.

Obiectivele acțiunilor:

  • furnizarea de informaţii legate de apariția afecțiunilor musculo-scheletice la diferite locuri de muncă;
  • promovarea utilizării unor instrumente simple şi practice pentru angajatori și lucrători în vederea identificării și gestionării problemelor generate de AMS;
  • conștientizarea și consultarea angajatorilor, cât și a  lucrătorilor privind  implementarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă;
  • conștientizarea lucrătorilor asupra riscurilor la care se expun ca urmare a apariției afecțiunilor musculo-scheletice;
  • încurajarea schimbului de informații și bune practici.

Concluziile acestei întâlniri vor fi diseminate atât prin intermediul mass-mediei cât și prin alte mijloace de informare (pliante, broșuri, flyere) angajatorilor și lucrătorilor de pe raza județului Argeș.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata