Activitatea PFA-urilor-recunoscută ca vechime în muncă! În ce condiții și de când?

Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută ca vechime în muncă după ce legea a fost promulgată recent de președintele Iohannis. Legea face referire la faptul că perioada în care o persoană fizică autorizată (PFA) desfăşoară activităţi economice va fi considerată vechime în specialitate.

Pentru asta vor trebui îndeplinite următoarele condiții:

  • activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
  • este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.

Vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.