ACUM! Angajat din Primăria Pitești reținut de Poliție pentru abuz în serviciu!

0

Un angajat al Primăriei Pitești, inspector în cadrul Departamentului Urbanism, Compartimentul Urmărire Construcții și dirigintele de șantier care au semnat recepția blocului construit ilegal în zona Tancodrom au fost reținuți în cursul zilei de ieri de oamenii legii argeșeni. Judiciariștii au continuat cercetările în dosarul în care dezvoltatorul SC Florian Construct Invest Concept SRL a construit un etaj în plus față de cele aprobate în  autorizația de construire și i-au adus pe cei doi la audieri, iar după administrarea probatoriului au fost reținuți pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! UCIGAȘUL DE LA BASCOV A OMORÂT CU SÂNGE RECE! NU ERA NEBUN! CONCLUZIILE EXPERȚILOR!

Vă reamintim faptul că Primăria Pitești a dispus sistarea autorizației de construcție a bloc din zona Tancodrom în urma unei reclamații venite de la cetățeni. În control au mers polițiștii însoțiți de primarul Cristian Gentea și reprezentanți ai primăriei care au constatat că, dezvoltatorul, Florian Construct Invest Concept SRL, nu a respectat autorizația de construire existentă care prevedea construirea unei locuințe familiale ci de fapt, construia un bloc. Lucrările au fost sistate, dezvoltatorul fiind obligat de primărie să demoleze ce a construit și sancționat drastic. Ulterior, construcția ilegală a fost dărâmată.

„În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și au reținut doi bărbați, de 53 de ani, din Pitești și de 51 de ani, din București, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de reprezentantul unei societăți comerciale din Moșoaia, respectiv bărbat de 45 de ani, reprezentantul autorității administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare)”, ulterior realizării construcției, reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel proiectat și respectiv autorizat de către administrația publică locală.

Prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice și/sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare- cumpărare pentru unitățile locative ce au fost construite efectiv, iar pe de altă parte, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții cu respectarea condițiilor de urbanism și recepția acestora.

Reamintim că în ziua de 22 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 6 percheziții, dintre care patru în municipiul Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu, la sediul unei instituții publice și sediile unor societăți comerciale, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

De asemenea, reamintim că, în ziua de 9 februarie 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale. La aceeași dată, în urma administrării probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, cu ocazia perchezițiilor fiind descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie, telefoane mobile, un sistem de calcul și mai multe unități de memorie externă.

Cei doi bărbați reținuți în cursul zilei de 14 noiembrie a.c. urmează să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” potrivit IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata