Acum! Angajații DSP Argeș protestează! Care sunt nemulțumirile?

0

Angajații Direcției de Sănătate Publică Argeș au întrerupt lucrul și protestează în aceste momente, fiind nemulțumiți de nivelul de salarizare adoptat recent de Camera Deputaților. Aceștia acuză că lucrătorii din cadrul DSP-urile din țară nu beneficiază de același drepturi salariale ca și alți angajați din instituții publice. De asemenea, angajați de la direcțiile de sănătate publică din Giurgiu, Ialomița, Sibiu, Vâlcea și Alba protestează, miercuri dimineață, cerând majorarea salariilor, potrivit Sindicatului Național „Forța Legii”.

„O mare nedreptate a fost făcută în Parlament lucrătorilor din Direcţiile de Sănătate Publică. Camera Deputaţilor a votat marţi, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (PL-x nr. 172/2023).

Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS) să beneficieze de salariu şi celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcţiilor din aparatul de lucru al Guvernului. În schimb, lucrătorii din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) judeţene şi a municipiului Bucureşti nu se bucură de acelaşi tratament salarial prin noua lege. Şi aceasta deşi, în şedinţa de plen de luni, deputatul Ringo Dămureanu, Secretar al Camerei Deputaţilor, a cerut plenului să acorde tratament egal între cele două instituţii şi să admită amendamentul respins în Comisia de Muncă.

Amendamentul favorabil lucrătorilor din DSP-uri a fost supus luni votului plenului Camerei Deputaţilor şi respins la vot, cu 36 voturi „pentru”, de la deputaţii UDMR şi AUR, 6 voturi „contra”, USR, şi 136 „abţineri”, PSD şi PNL. Prin votul de marţi, Camera Deputaţilor îi răsplăteşte pe lucrătorii din CAS-uri pentru greva făcută şi îi pedepseşte pe medicii şi asistenţii din DSP-uri pentru că nu au protestat şi ei” se arată în comunicatul Sindicatului Național „Forța Legii”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata