Acum! Anunțul momentului! Se anulează BAC-ul și Evaluarea Națională? Răspuns oficial!

0

Acum! Anunțul momentului! Se anulează BAC-ul și Evaluarea Națională? Răspuns oficial! Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut ultimele declarații în legătură cu anul școlar în curs și cu examenele naționale, în contextul grevei generale a profesorilor. În urmă cu puțin timp, în cadrul unei conferințe de presă, Ligia Deca a anunțat că, în cazul în care profesorii nu se vor întoarce săptămâna viitoare la catedră, se ia în calcul reprogramarea examenelor pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: URȘII AU FĂCUT PRĂPĂD ÎN GOSPODĂRII! ANIMALE OMORÂTE ȘI CURȚI DISTRUSE!

„Până acum am reușit să ținem sub control calendarul examenelor naționale. Am prelungit perioada de încheiere a mediilor până pe 9 iunie, iar perioada de înscriere la BAC tot până pe 9 iunie. Evaluarea Națională începe pe 19 iunie.

E foarte important, pentru a putea rămâne în acest calendar, să ne întoarcem cu toții în sălile de clasă săptămâna viitoare. În contextul în care acest lucru nu se va întâmpla, va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de închidere a situației școlare și reprogramări ale examenelor naționale.

Având în vedere importanța ca toți elevii să-și poată susține examenele de final de gimnaziu sau de liceu, rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții. Precizez că numărul elevilor de clasa a VIII-a este de aproximativ 183.000, iar al celor care termină liceul este de circa 142.000. Pentru aceste sute de mii de elevi avem nevoie să ne întoarcem la școală. ”, a declarat Ligia Deca, Minstrul Educației, în urmă cu puțin timp.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata