Acum: Control de amploare la Spitalul de Pediatrie! Ce nereguli au fost descoperite?

0

Acum: Control de amploare la Spitalul de Pediatrie! Ce nereguli au fost descoperite?

O echipă de control constituită din reprezentanții mai multor instituții din Argeș, sub coordonarea prefectului Perianu, efectuează în aceste momente un control de amploare la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Potrivit prefectului Radu Perianu, până în momentul de față au fost descoperite mai multe deficiențe, fiind aplicate și sancțiuni. 

CITEȘTE ȘI: DEZASTRUL DE PE A1 A ÎNDOLIAT CINCI FAMILII DIN BASCOV! TRAGEDIE IMENSĂ!

„Control în desfășurare la Spitalul de Pediatrie Pitești! Trei saloane ale Secției Oftamologie necesită igienizare. În Blocul Alimentar, pe unele porțiuni ale plafonului sunt urme de infiltrații cauzate de lucrările care sunt la nivelul superior, iar pavimentul are fisuri.

În Secția ATI nu se asigură normativul de personal medical superior. Din păcate, există doar 2 medici ATI care lucrează cu spitalul în baza unui contract de colaborare. Posturile libere au fost scoase la concurs, dar nu au fost ocupate.

La etajul VI, acolo unde sunt lucrări de reabilitare, când au mers în control, inspectorii ISU au găsit mai multe persoane care au încălcat prevederile legale privind fumatul. Este vorba despre personal al societății comerciale ce se ocupă de lucrări. Firma a fost amendată cu 1000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au constatat mai multe nereguli pe linie de organizare în instituție în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor. Nu este actualizat planul de evacuare în caz de situații de urgență, nici planurile privind managementul situațiilor de urgență. În incinta unității spitalicești, la secțiile de pe mai multe etaje, paturile mobile sunt mai late decât ușile, lucru care poate afecta evacuarea pacienților în caz de urgență.”, este mesajul transmis de Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata